Omslag_EW05 600
18 november 2022

Bewust Veilig-dag 2023

Bewust Bezig = Bewust Veilig

bewust veilig-web

Voor het zevende jaar op rij organiseren Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland de Bewust Veilig-dag. Met het initiatief willen zij de bewustwording rond veilig en gezond werken binnen de sector vergroten.

Op woensdag 29 maart 2023 organiseert de bouw-, techniek- en onderhoudssector de jaarlijkse Bewust Veilig-dag met als slogan Bewust Bezig = Bewust Veilig. Zestig bedrijven hebben zich inmiddels aangemeld. De organisatie roept bedrijven op zich ook aan te melden.

Veiligheid is van levensbelang

Bewust bezig zijn met veiligheid op het werk is van levensbelang. Misschien nu nog wel sterker dan in voorgaande jaren, omdat steeds meer mensen uit andere branches en landen onze sector komen versterken. Hun komst is essentieel voor de uitvoering van de energietransitie en de bouwopgave. Maar met een groeiend aantal nieuwe mensen met verschillende achtergronden groeit ook het belang van bewustwording rond veilig en gezond werken.

Hoe ziet de dag eruit?

Tijdens de Bewust Veilig-dag 2023 zullen bedrijven in de sector op hun eigen manier aandacht besteden aan veilig en gezond werken. Deelname is gratis. Ieder deelnemend bedrijf bepaalt zelf hoe zij deze dag inricht en welke activiteiten zij organiseert. De brancheorganisaties leveren ondersteunende middelen en inspiratie en ontvangen ideeën en suggesties om het onderwerp te agenderen. Op www.bewustveilig.com is alle informatie te vinden. Direct aanmelden kan via www.bewustveilig.com/aanmelden/.

Bewust Veilig-dag 2022

De Bewust Veilig-dag van 2022 was met 400 deelnemende bedrijven in de bouw, techniek en onderhoud een groot succes. Zowel grote als kleine bedrijven besteedden elk op hun eigen manier aandacht aan gezondheid en veiligheid op het werk.

Lees hier voor een impressie van de Bewust veilig dag op 30 maart 2022