EW09 cover 600
13 maart 2019

E&W maart zoekt de zon op

EW03 Omslag-600X400kopie

Afgelopen vrijdag is de maart-editie van het vakblad E&W Installatietechniek bij de abonnnees op de deurmat geploft. Een stevig nummer met als thema zonne-energie(systemen).

Centraal in deze editie staat de E&W Solar Kennistest op pagina 29. Die kan online worden ingevuld en er zijn mooie prijzen mee te verdienen. De Kennistest zal ook worden verspreid tijdens de beurs Solar Solutions (19,20 en 21 maart) en kan worden ingeleverd bij de stand van Techniek Nederland.

Zonnige vooruitzichten

Behalve de zonnige vooruitzichten voor de solar markt komt in de maart-editie van E&W Installatietechniek onder meer aan bod waarom zonnewarmte onderbelicht is in de energietransitie, welke praktische toepassingen en mogelijke installatieproblemen zonnecollectoren met zich meebrengen, maar ook welke argumenten een installateur heeft om klanten ook zonder salderingsregeling pv panelen te verkopen. We hebben aandacht voor innovatieve montagesystemen en leggen uit waarom de warmtepomp en de zonneboiler zo’n aantrekkelijke combinatie zijn.

Drive

Installateur Jan Vos uit Uddel vertelt over zijn drive om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in ons vak en familiebedrijf Hoogendoorn vertelt enthousiast over het project duurzame inzetbaarheid waar het aan heeft deelgenomen.

Ook de valkuilen bij de installatie van een warmtepomp komen over het voetlicht, net als de mogelijkheden om zonne-energie ook uit ramen en gevels te winnen en de zes succesfactoren voor het gebruik van restwarmte van datacenters. In een pakkend beeldverhaal behandelen we het project Energietuin in Zwolle, waar Loohuis Installatiegroep, Deltawonen en Trebbe Bouw 46 woningen renoveren, verdeeld over negen blokken die elk een eigen duurzaamheidsconcept kennen.

Abonnees lezen alle verhalen gratis online door in te loggen. Wilt u ook een abonnement op E&W Installatietechniek, klik dan hier.