Omslag_EW05 600
3 april 2020

Servicebedrijven mogen weer achter de voordeur werken

hoogspanning.JPG

Goed nieuws. Alliander is de eerste netbeheerder die monteurs weer toelaat ‘achter de voordeur’. Eerder liet de netbeheerder weten dat vanwege de corona-uitbraak alle werkzaamheden werden opgeschort. Dat besluit draaien ze nu terug. Techniek Nederland hoopt dat andere netbeheerders snel volgen.

Installateurs en servicebedrijven moeten zich daarbij wel houden aan het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ dat de bouw- en technieksector vorige week overeenkwam met het Rijk.

Andere netbeheerders

Techniek Nederland dat nauw betrokken was bij de totstandkoming van het protocol, voerde daarnaast afgelopen weken intensief overleg met Netbeheer Nederland en de individuele netbeheerders om monteurs weer zo snel mogelijk hun werk te kunnen laten doen. De brancheporganisatie is daarom blij met het besluit van Alliander en hoopt dat andere netbeheerders het voorbeeld van Alliander zo snel mogelijk volgen.

Heldere handreikingen

Alliander had op 16 maart, een dag na de persconferentie van premier Rutte aangegeven geen werk achter de voordeur toe te staan, omdat heldere handreikingen van de bouw- en technieksector over de veiligheid van klanten en werknemers ontbraken. Het Protocol Samen veilig doorwerken garandeert dat nu wel, aldus Walter Bien (CFO van Alliander), in de brief.

 

Lees ook: Rijkswaterstaat moet projecten naar voren halen