EW04 Omslag 600
8 april 2020

Video: Hoe werken we samen veilig door op de bouwplaats?

alleen samen onder controle.JPG

Om tijdens de coronacrisis toch veilig door te kunnen werken heeft een aantal brancheorganisaties een week geleden het protocol Samen veilig werken opgesteld. VCA-cursus.com gelooft in een visuele aanpak om de boodschap nog helderder over te brengen en maakte van het protocol een korte film.

‘VCA-cursus.com is pro-visueel leren’, zegt Paul Bongenaar van VCA-cursus.com. ‘Omdat onze VCA trainingen en examens niet door konden gaan hebben wij de extra tijd benut om alle maatregelen in het Protocol op te nemen in een filmpje.

Visuele aanpak

Paul Bongenaar van VCA-cursus.com zweert bij een visuele aanpak. ‘Visueel onthoud je alles beter. Via deze film kunnen alle bedrijven op een heldere en consistente wijze kennis nemen van hoe iedereen tijdens deze coronacrisis toch samen veilig kan blijven doorwerken.’

Bekijk hier het filmpje

(bron www.vca-cursus.com)

Over het Protocol ‘Samen veilig doorwerken’

Om het coronavirus in te dammen hebben Techniek Nederland, Bouwend Nederland, de vakbonden, ministeries en andere vertegenwoordigers de handen ineen geslagen en het protocol ‘samen veilig doorwerken’  opgesteld. In dit protocol staan concrete maatregelen benoemd om samen veilig te kunnen doorwerken in de bouw en aanverwante sectoren.

Lees ook: