EW11 cover 600
Mei 2017

Zonder goede software geen BIM

Itannex

Efficiënt advies over ontwerpen, beheren en informatiedelen

Itannex ondersteunt de Nederlandse bouwkolom al bijna twintig jaar met 2D- en 3D-ontwerpoplossingen van Autodesk. Onze specialiteit is het verbeteren van bedrijfsprocessen door het creëren van verbindingen tussen mensen, inzichten, capaciteiten en systemen. Wij helpen onze klanten om samenwerkingen te versterken, de concurrentiepositie te verbeteren en winstgevendheid te verhogen. We focussen hier op de gehele organisatie; dus niet alleen de tekenaars of modelleurs, maar ook werkvoorbereiding, projectleiders, inkopers en directieleden worden begeleid in de nieuwe denkwijze.

BIM is niet alleen software. BIM is een proces om met elkaar op een efficiëntere wijze samen te werken. De M van BIM staat voor Model en de technologie hiervoor is 3D-software. Itannex adviseert alle gebruikers om in eerste instantie te beginnen met standaardsoftware, zoals Autodesk Revit, en pas na een periode te beoordelen of een add-on toegevoegde waarde heeft. Als de basis onder de knie is, kan men met de juiste template, ondersteuning en gestandaardiseerde bibliotheken flexibel en op een efficiente en goedkope manier BIM’en. Geheel conform de richtlijnen van de stichting Revit Standards.

Meer informatie: www.itannex.com

Stabiplan

 

BIM met Stabicad

BIM maakt het eenvoudiger om bouwprojecten te realiseren en bedrijfsdoelen te behalen. In het intelligente 3D-model komen communicatie en informatie samen om de juiste beslissingen te nemen in zowel de ontwerp-, bouw- als beheerfase. Bim staat of valt met het gebruik van goede software. Stabicad helpt de E-installateur om effectief en efficiënt BIM-projecten te realiseren.

Enkele voordelen van Stabicad voor de E-installateur:

1.  De beschikking over duizenden elementen, zoals kabelgoten, armaturen, schakelaars en wcd’s.

2.  Doordat elektrotechnische elementen steeds meer informatie (gaan) bevatten, is het beheren van deze informatie noodzakelijk. Het Stabicad installatieoverzicht is een krachtige management- tool met een overzicht van alle verdeelborden, één- en meerfasekringen, verlichtings- en krachtkringen, vermogensverdelingen enzovoort.

3.  Vanuit het installatieoverzicht wordt een installatieschema door Stabicad automatisch getekend en/of bijgewerkt.

4.  Stabicad biedt standaard geïntegreerde berekeningen voor het doorrekenen van bijvoorbeeld vermogens, waarbij rekening wordt gehouden met gelijktijdigheidsfactoren.

5.  Er is steeds meer vraag naar 'slim' gebouwontwerp. Om de

E-engineer te helpen innoverende ontwerpen te maken voor installaties, biedt Stabicad de mogelijkheid domotica-informatie toe te kennen aan het installatieontwerp.

Meer informatie: www.stabiplan.nl