Omslag_EW05 600
5 november 2021

Circulaire herontwikkeling van oude postgebouw in Arnhem

Techathon 2021

Techathon 2021 1200x630-web

Tijdens de Techathon op 18 november maken tien verschillende teams binnen één dag een plan voor de circulaire herontwikkeling van het oude postgebouw aan het Stationsplein West 40 in Arnhem. In elk team werken twee getalenteerde medewerkers van installatiebedrijven samen met vier hbo- en twee mbo-studenten. Volg de dag via een livestream.

De Techathon is een initiatief van Techniek Nederland, Wij Techniek, TVVL en ISSO.  De Techathon is opgezet in samenwerking met het Rijksvastgoedbedrijf (RVG) en de hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Het RVG wil haar vastgoed circulair herontwikkelen. Daarmee wil het vastgoedbedrijf het benodigde aantal grondstoffen minimaliseren, bestaande materialen zoveel mogelijk hergebruiken en bio-based materialen toevoegen. Met deze Techathon wil de technische sector het Rijksvastgoedbedrijf helpen bij het realiseren van dit doel.

Haalbaar en betaalbaar plan

De samenwerking tussen high potentials uit installatiebedrijven en veelbelovende hbo- en mbo-studenten is een belangrijk aspect van de Techathon. De kruisbestuiving van professionals en studenten wordt toegepast op een concrete praktijksituatie; de teams krijgen de opdracht om met een technisch en financieel haalbaar plan te komen voor de circulaire herontwikkeling van het oude postgebouw aan het Stationsplein-West 30 in Arnhem. Het plan moet óók realistisch en toepasbaar zijn in andere situaties.

RGB-postkantoor Arnhem DSC03496.JPG

Benieuwd naar het gebouw waar de opdracht om draait? Joshua geeft je online een rondleiding door en rond het gebouw. Bekijk de vlog!

Pitch en livestream

De teams krijgen precies één dag de tijd om hun plan af te ronden. Van 17.00 - 18.15 presenteren de tien deelnemende teams hun plannen in een aansprekende pitch. Een deskundige jury onder leiding van Marleen Hermans, Hoogleraar Publiek Opdrachtgeverschap in de Bouw beraadt zich daarna en maakt om 18.45 uur bekend welk team deze tweede Techathon wint.

Livestream

De plenaire onderdelen van de Techathon zijn op de dag zelf via een livestream voor iedereen te zien via tnl.nu/techastream21. Dit zijn de opening van 08.30 tot 09.00 uur en de pitches en bekendmaking van de winnaars van 17.00 tot 19.00 uur. Gedurende de dag kun je de Techathon volgen via de socials van de deelnemende partijen via #techathon2021.

Lees meer over de Techathon op www.connect2025.nl/techathon

Deelnemende teams

De volgende teams doen mee aan de Techathon 2021:

  • Team 1: Breman - Windesheim - Cibap Next
  • Team 2: Croonwolter&dros - Hogeschool Rotterdam - ROC Dordrecht/Scalda
  • Team 3: Dura Vermeer - Hogeschool Arnhem Nijmegen - ROC Rijn IJssel
  • Team 4: Equans - Hogeschool Arnhem Nijmegen - ROC Rijn IJssel
  • Team 5: Heijmans - Hogeschool van Amsterdam - ROC Tilburg
  • Team 6: Kropman - Hogeschool Rotterdam - ROC Tilburg
  • Team 7: Kuijpers - Hogeschool van Amsterdam/Avans - ROC Tilburg
  • Team 8: Movares - Hogeschool Utrecht - ROC Tilburg
  • Team 9: Strukton - Hanze Hogeschool/Hogeschool Arnhem Nijmegen/Hogeschool Utrecht - ROC Rijn IJssel
  • Team 10: Van Dorp - Avans - Van Dorp Academie