EW06 Omslag 600
1 augustus 2022

Waterstof centraal tijdens SHK Essen

6-9 september

Essen2

Tijdens de SHK van 6 – 9 september in Essen is waterstof een nieuw centraal thema. In hal 2 wordt dit jaar voor het eerst een congres georganiseerd rondom deze energiedrager van de toekomst. Ook gaan exposanten in op toepassingsgebieden voor waterstof op het gebied van sanitair, verwarming en klimaatregeling.

Dankzij het bijmengen van waterstof in het gasnetwerk en de planning van waterstofnetten komen er nieuwe producten op de markt. Op alle vlakken krijgen professionals op het gebied van ambachtelijk vakwerk en technische installatie te maken met vraagstukken en nieuwe taken, van planning en installatie tot onderhoud.

Producten en beursinnovaties

Tot de exposanten in hal 2 behoren onder meer Bosch Thermotechnik, de Deutsche Verein des Gas- und Wasserfaches (DVGW), het Gas- und Wärme-Institut Essen, Grünbeck Wasseraufbereitung, Karl Dungs, Klinger, Remeha en Siemens. De organisatie is ontzettend blij dat het is gelukt om de SHK Essen uit te breiden met dit belangrijke thema voor de toekomst. Bezoekers kunnen nieuwe producten ervaren en vergelijken. Bovendien doen ze praktijkgerichte informatie op voor hun bedrijf.

Lezingen

Naast de producten van de exposanten worden er op het congres elke dag lezingen gehouden over de energietransitie. De DVGW gaat bijvoorbeeld in op de vraag hoe waterstof in de ambachtelijke sector terechtkomt, en het Initiative Brennstoffzelle vertelt over het belang van warmtecellen voor de verwarmingsmarkt van de toekomst. De exposanten Grünbeck Wasseraufbereitung en Klinger houden een presentatie over ultrapuur water voor de productie van waterstof en afdichtingen bij waterstoftoepassingen. Andere thema's zijn onder meer mogelijke vervolgopleidingen voor de ambachtelijke sector, en werkingsprincipe, toepassingsgebieden, productie en kostenefficiëntie van brandstofcellen.

Bezoeken

Meer informatie over tickets op www.shkessen.de. Daar vinden bezoekers ook de digitale bezoekplanner. Die omvat onder meer een lijst met namen van de exposanten en evenementen en de mogelijkheid om contact op te nemen met exposanten.