EW09 cover 600
16 juli 2018

Bam start met transformatie stadskantoor Tilburg

Bam Tilburg

Bam Bouw en Techniek start na de zomer met de transformatie van stadskantoor 1 in opdracht van de gemeente Tilburg. Het ontwerp van Dedrie architecten voorziet in een toegankelijk, transparant en duurzaam stadskantoor dat het nieuwe werken faciliteert.

In de plint van het gebouw komen de stadswinkel en commerciële ruimtes. Het monumentale karakter van het uit 1972 stammende gebouw blijft behouden. De verbouwing neemt dertien maanden in beslag. De aanneemsom bedraagt € 39 miljoen.

Slopen in het hart

De sloop en ontmanteling van het 18.000 m2 tellende stadskantoor is na de zomer afgerond. Op dat moment start Bam met de transformatie van het in het hart van het winkelcentrum gelegen stadskantoor.

Breeam Excellent

Tilburg investeert met verschillende maatregelen in een uiterst duurzaam kantoor met een Breeam Excellent certificaat. Dit is onder meer mogelijk door vernieuwing en thermische isolatie van de gevels, daken en vloeren. Het kantoor wordt vraaggestuurd verwarmd en gekoeld met warmte-, koudeopslag in combinatie met warmtepompen en zonnepanelen.