EW04 Omslag 600
9 november 2018

De beste praktijkbegeleiders in de installatietechniek

topcoach.JPG

Afgelopen woensdag zijn Desiree Kon van Installatiebureau Kon, Paul Christenhusz van Van Lente Systeemintegratie en Ben van Zelst van Installatiemensen bekroond tot topcoach van het jaar. Zij mogen zich een jaar lang de beste praktijkbegeleiders in de installatiebranche noemen. Daarmee wonnen zij naast een beker een geldprijs van €2.500,-.

De jury roemde de winnaars omdat zij ‘bereid zijn een extra stap te zetten’ om mensen in de sector goed op te leiden. De Topcoach van het jaar verkiezing is een initiatief van Wij Techniek om praktijkbegeleiders extra te belonen voor hun inspanningen om nieuw vaktalent te begeleiden en hun kennis te delen met hen. ‘Goede praktijkbegeleiders dagen leerlingen uit. En coachen hen om de kansen te pakken die de branche heeft te bieden’, aldus Joep Hendriks van het opleidings- en ontwikkelingsfonds.

750 kandidaten

Leerlingen nomineerden in totaal maar liefst 750 kandidaten. Uit deze longlist bleven na een stevige selectie negen finalisten over, drie in elke categorie: Groot Bedrijf, MKB en Opleidingsbedrijf. Uit deze negen coaches koos een vakkundige jury de uiteindelijke winnaar.

Kracht van kwetsbaarheid

Alle finalisten werden door hun ‘leerlingen’ geroemd om hun vermogen een veilige omgeving te bieden. Ze zetten altijd een extra stap en bieden een luisterend, ook voor de privéomstandigheden van de leerlingen. Deze geven aan dat ze kwetsbaar durven zijn bij hun coach en dingen te delen, zowel over het werk als over het privéleven.

Jury 2018

De jury van Topcoach van het jaar bestond in 2018 uit Doekle Terpstra van Uneto-VNI, Zwanny Naber, landelijk bestuurder FNV en voorzitter bestuur Wij Techniek, Joany Rigters, Brancheoverkoepelend winnaar praktijkbegeleider en Gerrit Veneboer, directeur uitvoering S-BB met als voorzitter Dennis van der Geest, ambassadeur TopStarters.