EW02 cover 600
31 juli 2018

Feenstra kiest voor duurzaam wagenpark

Feenstra bus windmolen

Allround technisch dienstverlener Feenstra vervangt een groot deel van het bestaande wagenpark door elektrische voertuigen. Feenstra wil met deze stap de CO2-uitstoot van het bedrijf aanzienlijk verminderen.

Vóór 2024 zullen nagenoeg alle bedrijfsauto's met een 'geel' kenteken waar mogelijk 100% elektrisch rijden, hybride rijden is daarnaast het alternatief. De eerste zes 100% elektrische service-busjes (grijs kenteken) zijn inmiddels in opdracht gegeven en gaan in september de weg op.

Duurzaam signaal

Feenstra wil een toonaangevende partij zijn in het vormgeven en uitvoeren van de energietransitie. Manager Procurement Norbert Posthumus: ‘Bij die ambitie horen niet alleen woorden, maar ook daden. Door een groot deel van ons wagenpark elektrisch te maken, geven we een duurzaam signaal naar onze eigen medewerkers, en ook naar onze klanten en toeleveranciers. We geven regelmatig adviezen op het gebied van duurzaamheid. Met deze maatregel laten we zien dat het ons menens is.’ In de doelstellingen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) heeft Feenstra expliciet een reductie van de carbon footprint opgenomen.

80% van de uitstoot

Alle activiteiten van Feenstra samen zijn op dit moment verantwoordelijk voor een uitstoot van 8.000 kg CO2 per jaar. Ongeveer 80% daarvan is afkomstig van de bedrijfsauto's. Met de vergroening van het wagenpark verwacht de onderneming al op korte termijn de uitstoot aanzienlijk te verkleinen.