Omslag_EW05 600
3 november 2019

Kuijpers en Koning Willem I College enthousiasmeren leerlingen in het Techniek Atelier

Kuijpers KW1C Techniek Atelier 01112019 (1).JPEG

Kuijpers en het Koning Willem I College uit Den Bosch organiseerden vrijdag 1 november samen een techniekdag waarbij basisschoolleerlingen uit groep 8 kennis maken met techniek. De organisaties willen zo een eerste zaadje planten en hopen dat de leerlingen in de toekomst voor techniek kiezen.

De 2 organisaties hopen dat ze met deze dag op 1 november leerlingen van groep 8 zo kunnen enthousiasmeren dat ze in de toekomst welkom kunnen heten voor bijvoorbeeld een leerwerkplek bij Kuijpers of een opleiding bij KWI.

Techniek Atelier
De dag was bedoeld voor basisschoolleerlingen uit Den Bosch en de omliggende gemeenten, het Techniek Atelier kan per keer 100 – 125 personen ontvangen. Dat zijn ongeveer 4 klassen inclusief begeleiding. In totaal waren er ruim 200 leerlingen van 9 verschillende basisscholen.

Hololens en radiator challenge
Bij aanvang werden de groepen ontvangen door 'techniekprofessossoren' die de kinderen naar het Techniek Atelier begeleidden. Vervolgens kunnen ze hier zelf de techniek ervaren via een stuk of 8 stations waar ze allerlei leuke opdrachten konden doen.

Zo konden de leerlingen bijvoorbeeld een drone laten vliegen, de wereld via een hololens bekijken of zo snel mogelijk een radiator aansluiten.