Omslag_EW05 600
19 november 2019

Kuijpers inspireert relaties met een middag over duurzaamheid

Kuijpers_Koers2030 (5)

Kuijpers, technisch dienstverlener met ruim 1.200 medewerkers en 15 vestigingen in heel Nederland, organiseerde donderdag 14 november 2019 een inspiratiemiddag in Het Scheepvaartmuseum. Het thema van deze middag luidde ‘Samen koers zetten naar 2030’. Want verduurzamen doe je volgens Kuijpers niet alleen.

Nederland staan aan de vooravond van een duurzame transformatie van de gebouwde omgeving. In het Klimaatakkoord, dat eerder dit jaar is gepresenteerd, is vastgelegd dat in 2030 de CO2-uitstoot met 49 % moet worden verminderd.

De transformatie is een grote opgave voor iedereen die hier concreet invulling aan moet geven. En willen we de gestelde klimaatdoelen halen, dan moeten tussen nu en 2030 snel grote stappen worden gezet.

Samen op weg naar 2030
Verduurzamen doe je volgens Kuijpers niet alleen, daarom organiseerde de technisch dienstverlener 14 november een inspiratiemiddag voor genodigden, met diverse lezingen van onder andere Marjan Minnesma (directeur van Urgenda) en Richard van Hooijdonk (trendwatcher en futurist).

Dagvoorzitters waren Aukje Kuypers (directeur van Kuijpers) en Michael Huijser (directeur van Het Scheepvaartmuseum).

Anders werken, leven en ondernemen
Trendwatcher Richard van Hooijdonk nam de bezoekers mee naar inspirerende toekomst waarin werken, leven en ondernemen flink is veranderd. Nieuwe technologie zal volgens hem impact hebben op alles wat we doen. Hier moeten we ook onze organisaties op aanpassen.

Kuijpers_Koers2030 (9)

#Klimaataanpakkers
Een tweede presentatie werd verzorgd door Thomas Piessens, programmamanager energietransitie bij Techniek Nederland. Nadat er ruim een jaar is gesproken over het Klimaatakkoord, is het volgens zijn organisatie nu tijd voor de #klimaataanpakkers.

Hoe is het akkoord tot stand gekomen, wat kunnen we concreet verwachten en wat gaat dat betekenen voor de installatiebranche? Een derde presentatie werd gegeven door Christian Taal, hoofd bedrijfsvoering bij Het Scheepvaartmuseum. Hij vertelde de aanwezigen meer over de duurzame koers van dit mooie museum.

'Opschalen en opschieten'
Als afsluiter sprak Marjan Minnesma, directeur Urgenda, een landelijke organisatie voor duurzaamheid en innovatie die Nederland sneller duurzaam wil maken. Zij benadrukte in haar lezing de urgentie. 'We moeten opschalen en opschieten.'

'We kunnen veel sneller omschakelen naar een duurzame energievoorziening dan we denken.' Versnelling kan ons veel opleveren, was 14 november haar stelling. Volgens haar leveren ambitieuze doelstellingen ons veel op, en om die doelstellingen te bereiken zullen ook allerlei (technische) innovaties nodig zijn.