EW02 Cover 600
18 juli 2018

Nieuwe kit Conrad voor testen van netwerken

Conrad

Conrad introduceert een nieuwe kit van Fluke Networks voor het testen van netwerken. De kit bestaat uit een selectieve meetsonde en een signaalgenerator. Het volgen van netwerkkabels is niet altijd makkelijk, doordat verschillende bronnen, zoals voedingskabels, ventilatoren en verlichting storing veroorzaken.

De kit bevat een Pro3000F selectieve meetsonde en een Pro3000 signaalgenerator, die het testen en volgen van kabels gemakkelijk en betrouwbaar maken.
De innovatieve filtertechnologie van de Pro3000F meetsonde voorkomt storing van het 50 Hz signaal. De sonde filtert naast de fundamentele frequentie ook de harmonischen, wat resulteert in een veel schoner signaal zonder brom. Technici kunnen door een druk op de knop schakelen tussen de gefilterde en ongefilterde standen. De krachtige luidspreker maakt het gebruik van deze kit ook mogelijk op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals achter panelen of in de gipswand. De ingebouwde automatische uitschakelfunctie bespaart op het batterijgebruik, en de mogelijkheid om de meetpen te vervangen zorgt voor een lange levensduur van het instrument.

Koppeling signaalgenerator

De meetsonde is van nóg meer waarde als deze wordt gekoppeld aan de Pro3000 signaalgenerator, die directe aansluiting op RJ-connectoren of niet-afgesloten kabels mogelijk maakt. Aan de hand van de ingebouwde SmartTone™-technologie kunnen maximaal vijf afzonderlijke en onderscheidende signalen worden verzonden voor nauwkeurige paaridentificatie over afstanden tot 16 km. De Pro3000 biedt ook basisfunctionaliteiten als een continuïteitstest en het vaststellen van de polariteit van de kabel.