EW02 Cover 600
7 november 2018

Solarwatt wint Duitse Design Award 2019

german design

De Duitse Rat für Formgebung heeft Solarwatt bekroond met de Duitse Design Award 2019 voor de EasyIn-zonnepanelen, die worden geïntegreerd in het dak. Het glas-glas-zonnepaneel, dat ter vervanging dient van normale dakpannen, ontving de prijs in de categorie 'Excellent Product Design'.

‘Als premium fabrikant willen we onze klanten design van superieurniveau aanbieden, bovenop de producten die technisch gezien inmiddels uit de kinderziektes zijn,’ aldus Erik de Leeuw, Directeur van Solarwatt Nederland. Het in het dak geïntegreerde EasyIn-zonnepaneel overtuigde de jury niet alleen met het ontwerp, maar ook dankzij het speciale kostenbesparende voordeel voor consumenten. Voor iedereen die een huis gaat bouwen of die een dakrenovatie overweegt, vormt EasyIn een kostenbesparend alternatief voor zonnepanelen die op het dak worden geïnstalleerd. De zonnepanelen worden rechtstreeks op de dakbalken geplaatst en vervangen zo gewone dakpannen. Daardoor hoeft de huizenbezitter minder dakpannen aan te schaffen.

Deze dakplaten ter grootte van een standaard zonnepaneel, worden al sinds 2011 geproduceerd en sinds 2017 worden ze in de zeer robuuste glas-glas-variant gemaakt. Als stroomopwekkende dakbedekking vormen deze panelen een mooie aanvulling op het productaanbod van zowel elektriciens als dakbedekkers, die graag willen voorzien in bijzondere wensen van hun klanten.

Twee prijzen op rij

Dit is de tweede keer dit jaar dat een product van de zonne-energiesysteemleverancier uit Dresden in de prijzen van de Duitse Raad voor Design valt: in juni werd de Solarwatt MyReserve-accu bekroond met de Duitse Innovation Award 2018.

De Duitse Design Award wordt sinds 2012 jaarlijks uitgereikt en is een van de designwedstrijden met het hoogste aanzien ter wereld. Ieder jaar beoordeelt een jury van zwaar kaliber de producten die worden ingediend door bedrijven uit de product- en communicatiedesignwereld, die allemaal op hun eigen manier pionier zijn in het internationale designlandschap. De prijsuitreiking van de Duitse Design Awards 2019 zal plaatsvinden op 8 februari 2019 tijdens de vakbeurs Ambiente in Frankfurt.