EW09 cover 600
5 januari 2018

Trimble neemt Stabiplan over

Stabiplan 02 - site

Trimble (NASDAQ: TRMB) maakt bekend dat het Stabiplan, gevestigd in Bodegraven, heeft overgenomen. Stabiplan is leverancier van Stabicad-software en de BIM-contentbibliotheek MEPcontent.

De overname van Stabiplan verbreedt Trimble’s huidige aanbod van oplossingen voor MEP-aannemers en -engineers die automatische kostencalculatie, projectmanagement, modellering, detaillering, layout en constructie mogelijk maken. Financiële details van de overname zijn niet bekend gemaakt.

De producten van Stabiplan bevatten Stabicad software en de BIM-contentbibliotheek MEPcontent. Stabicad is een 3D CAD/CAE-softwareoplossing voor Revit en AutoCAD, die ontwerp, tekening en engineering berekening/analyse integreert en workflows van engineering tot constructie ondersteunt. MEPcontent.com is een open online BIM-bibliotheek voor MEP-aannemers en -engineers in Europa. Met MEPcontent kunnen deze professionals technisch nauwkeurige modellen en tekeningen leveren met fabrikantspecifieke content, zodat een model uniforme en nauwkeurige informatie bevat voor fabricage en documentatie.

'De kracht van Stabiplan is het vermogen om gelokaliseerde bouwsoftwaretoepassingen te leveren en gebruikers intuïtieve werkprocessen te bieden die voor optimale efficiëntie en productiviteit zorgen op kantoor', aldus Lawrence Smith, general manager van Trimble’s MEP divisie. 'Het Stabiplan-portfolio is een aanvulling op onze bestaande producten voor de Europese MEP-markt, waaronder Trimble Plancal nova en Trimble Amtech ProDesign, om Europese aannemers te voorzien van een complete set krachtige en geïntegreerde ontwerptools.'

Gijs Willem Sloof, algemeen directeur van Stabiplan: 'Deze overname stelt ons in staat om onze hoogwaardige oplossingen verder te ontwikkelen met de middelen van Trimble en deze oplossingen aan te bieden op een wereldwijde schaal. Samen met Trimble blijven we uitgebreide BIM-oplossingen ontwikkelen om een betere samenwerking tussen onze afnemers en hun klanten mogelijk te maken.'

De activiteiten van Stabiplan zullen worden opgenomen in het segment Gebouwen en Infrastructuur.