EW06 Omslag 600
1 oktober 2021

Groothandel geeft installatieonderdelen tweede leven

RensaRefurbished_Logo-jpg-gesneden3

Groothandel Rensa Verwarming & Ventilatie introduceert Rensa Refurbished, circulaire onderdelen voor de installatiesector van de hoogste kwaliteit tegen een extra aantrekkelijke prijs én met een extra lange garantietermijn van liefst 5 jaar.

Rensa Refurbished is de opvolger van het voor veel installateurs bekende Groene Onderdelen Programma van Rensa. Onderdelen die bij onderhoud of storingen zijn vervangen, zoals printplaten, pompen, ventilatoren en thermostaten, krijgen dankzij een ultramodern revisieproces een tweede leven. Elk onderdeel heeft zijn eigen revisieproces met speciaal ontwikkelde testapparatuur. Alle slijtagegevoelige onderdelen worden vervangen door nieuwe, de fabrieksparameters worden ingeladen en daarna wordt elk onderdeel uitvoerig getest.

Grondstoffenschaarste

‘Door dit zorgvuldige proces zijn de refurbished onderdelen van dezelfde kwaliteit als een gloednieuw onderdeel, maar dan met hergebruikte grondstoffen. Dat gaat volgens Rensa niet alleen verspilling tegen, maar is ook een hele logische keuze in tijden waarin in tal van sectoren onderdelen steeds lastiger verkrijgbaar zijn door een wereldwijde toename van grondstoffenschaarste, aldus Damian Wüst van Rensa.

Aantrekkelijk geprijsd én langere garantietermijn

De technische groothandel is zo overtuigd van de (kwaliteit van de) onderdelen, dat installateurs liefst 5 jaar garantie krijgen, tegenover de doorgaans 2 jaar op nieuwe onderdelen. Bovendien zijn ze áltijd extra aantrekkelijk geprijsd in vergelijking tot een gloednieuw onderdeel. Dat voordeel kan ook nog eens oplopen wanneer installateurs ook onderdelen inleveren die Rensa kan reviseren.