Omslag_EW05 600
16 november 2021

Installatie-efficiëntie compenseert tekort aan vakmensen

Geberit Tuma Stills_-web

Voor installateurs is het vechten om een goede vakman. Oplossingen die de installatietijd omlaag brengen zijn daarom zeer welkom. Geberit heeft een aantal oplossingen waarbij de kartonnen verpakking die tegelijk het closet ondersteunt bij montage het meest in het oog springt.

Een in het oog springend installatiehulpje is de kartonnen verpakking die sanitairfabrikant Geberit bedacht voor het installeren van het relatief zware keramiek closet van de AquaClean douchewc’s. Het closet is verpakt in een doos met aan de onderzijde kartonnen ribben. Deze ribben ondersteunen het closet. Zowel het closet als de onderzijde van de verpakking kunnen tegen de wand geschoven worden. Zonder krachtinspanning of een extra persoon kan het closet aan de wand bevestigd worden. Zodra het closet stevig verankerd is, wordt de extra ondersteuning onder de douchewc verwijderd, waarna alles verder afgemonteerd kan worden.

Montagehulp bij wastafels

Ook wastafels zijn door het grote formaat en het gewicht vaak lastig te installeren door één persoon. De Easy Fast Fix 1 (EFF1) oplossing biedt in deze situatie uitkomst. Wanneer de stokbouten of draadeinden ten behoeve van de wastafelmontage in de wand zijn aangebracht, grijpt de Easy Fast Fix 1 bevestiging in de ophanggaten van de Geberit wastafel de draadeinden vast, waardoor de wastafel niet van de draadeinden af kan glijden.

Alles onder controle met voorzetwandsystemen

Ook met de GIS, Duofix en Kombifix voorzetwandsystemen maakt Geberit het werk van de monteur een stuk eenvoudiger. Er hoeven geen sleuven voor de leidingen gemaakt te worden, geen raggelwerk voor de betimmering en ook op de stukadoor hoeft niet gewacht te worden. De voorzetwandsystemen vergemakkelijken de installatie en beperken de wachttijd tot een minimum.

Alles in één doos

Een klein, maar efficiënt handigheidje is het aanbieden van het closet en de zitting in één doos. Deze WC Packs zorgen ervoor dat beide producten naadloos op elkaar aansluiten. Dat geldt ook voor de wastafels en onderkasten van de iCon badkamerserie die vanaf nu kunnen worden besteld als één product, wat de installatie een stuk efficiënter maakt.