EW07 omslag 600
3 november 2021

Kunstlicht als daglicht

Signify wint Innovation Award bij Building Holland

natureconnect-energize (1)-web

NatureConnect is een revolutionaire vorm van verlichting voor kantoren, ziekenhuizen en andere bedrijfsgebouwen. Met dit nieuwe product won het Eindhovense bedrijf Signify de Rabobank Innovation award in de categorie Slim & Gezond.

De award werd op 2 november uitgereikt op de eerste beursdag van het innovatie event Building Holland in RAI Amsterdam. De jury oordeelde dat deze verlichting de voordelen van daglicht weer naar binnen haalt. Daardoor heeft het een echte en voelbare impact op de gebruikers en is het zeer geschikt voor inzet in de zorgsector voor het geven van een natuurlijk en comfortabel gevoel.

Biophilic design

Nature Connect is een start-up binnen Signify. De innovatieve verlichting zet door zijn biophilic design de gebruikers bijna letterlijk in het zonnetje, omdat het een connectie maakt met de natuur. Het licht volgt het dagritme van de mens waardoor het gebruikers fit houdt gedurende de dag en zorgt voor een goede nachtrust. Het licht van het zogenaamde ‘skylight’ paneel van 15 cm dik is zó echt dat het nauwelijks te onderscheiden is van écht daglicht dat door een dakraam naar binnen schijnt. De bijbehorende wandverlichting maakt gebruik van natuurlijke kleuren en zorgt voor een ruimtelijke ervaring waardoor mensen die zich in de ruimte bevinden een natuurlijke, meeslepende ervaring ondergaan.

Signify 2497-a0fe50c93564c59d301507b08d60360d

Inge van de Wouw van Signify (links) werd met NatureConnect bekroond met een Rabobank Innovation award in de categorie Slim & Gezond. Naast Van de Wouw staat Anke Verhagen, Business Developer van de Rabobank| Sustainability and Circular Economy.

 

Kijk hier voor een filmpje waarin Van de Wouw uitleg geeft.