EW04 Omslag 600
18 november 2021

Met de Re-Ty kun je één tyrap 10 keer gebruiken

Circulariteit

Foto Rey achterkant

We kennen allemaal dat vervelende moment. Je trekt een tyrap net iets te strak of krijgt er geen schaar meer tussen, omdat de tyrap te strak is aangetrokken. De Re-Ty zorgt ervoor dat tyraps makkelijk losgemaakt, bijgesteld en vastgetrokken kunnen worden.

De re-ty is een product dat is ontwikkeld door een team van vier studenten in het afstudeerjaar van de opleiding Technische Bedrijfskunde aan Inholland Alkmaar. De vier studenten zijn voor het project Jong Ondernemen hun eigen onderneming begonnen.

Circulaire oplossing

Re-Ty is een gereedschapstool dat het gemakkelijk maakt om tyraps los te maken, strak te trekken en her te gebruiken. Door het toenemende belang van duurzaamheid is de vraag naar recycling en andere duurzame oplossingen toegenomen. Re-Ty is volgens het studententeam een perfect voorbeeld van zo’n oplossing. Met een Re-Ty bij de hand is het doorknippen van tyraps verleden tijd. Daardoor kan één tyrap wel meer dan 10 keer worden hergebruikt. Het handvat is gemaakt van bio-plastic. Door het lichte (17 gram) en compacte (13 cm lang) ontwerp is de Re-Ty makkelijk in gebruik en goed opbergbaar. Het kopstuk past op een breed scala aan tyraps.

tiewrapcompositie.JPGMet de re-ty kun je tyraps tot 10 x toe gebruiken

TY-rap/tiewrap/tie-wrap/tyrap/tie-rap/tie-rib.

TY-rap is de naam van de kabelbinder van het fabricaat Thomas & Betts. Deze merknaam is in de loop der jaren als soortnaam gaan fungeren voor de kabelbinder. Over de schrijfwijze is veel onduidelijkheid. De officiële Nederlandse schrijfwijze is ‘tiewrap’, maar het woord wordt ook vaak geschreven als tie-wrap, tyrap, tie-rap of tie-rib.