Omslag_EW05 600
22 december 2022

1 februari: Congres Solar

Waar staat de zonne-industrie in 2030?

solarcongres2

Na jarenlange groei is Nederland dé Europees kampioen zonne-energie. Zonnepanelen zijn steeds vaker de norm, maar de regelgeving gaat flink op de schop. Wat betekent dit voor de toekomst van de markt? Het antwoord wordt gegeven op woensdag 1 februari op het Congres Solar in 2030 in het Louwman Museum in Den Haag.

Tijdens het congres presenteert onderzoeksbureau Dutch New Energy Research de nieuwste editie van het Nationaal Solar Trendrapport, met daarin essentiële kerncijfers, analyses van de belangrijkste trends, en voor het eerst een forecast voor de komende jaren. Verder zullen er presentaties worden gegeven over de toekomst van het stroomnet, de doorbraak van energieopslag, de psychologie van draagvlak, en nog veel meer.

Netwerken op hoog niveau

Het Congres Solar in 2030 wordt georganiseerd door vakbeurs Solar Solutions International, Solar365 en DNE Research in samenwerking met Holland Solar, Energy Storage NL, Techniek Nederland en vrijwel alle belangrijke bedrijven uit de solarsector. Het congres is dan ook een uitstekende gelegenheid om te netwerken op hoog niveau.

Deelnemen

Het Congres Solar in 2030 vindt plaats op woensdag 1 februari 2023 van 10:00 tot 17:30 in het Louwman Museum in Den Haag. Tickets (à € 475,- excl. btw) zijn vanaf nu te bestellen via https://www.congressolar2030.nl/

Sprekers

Toonaangevende sprekers uit binnen- en buitenland zullen tijdens het Solar Congres actuele onderwerpen aansnijden zoals:

 • Subsidievrij bouwen: doodgewoon of toekomstmuziek?
  Ivo van Dam (CTO PowerField)

 • The importance of a homegrown energy sector
  Claus Wattendrup (Head of Solar & Batteries, Vattenfall)

 • The future of PV technology
  Dr. Gianluca Coletti (Program Coordinator, TNO)

 • Produceren in Europa: zo wordt de business case sluitend
  Prof. Gerard de Leede (CTO Solarge)

 • Getting things going again: how to future-proof the grid
  Prof. Peter Palensky (TU Delft)
   
 • Presentaties over de toekomst van pv-technologie, de doorbraak van energieopslag, hoe publiek draagvlak te verhogen, en nog veel meer.