EW06 Omslag 600
13 januari 2023

10 redenen om als installateur de Bouwbeurs te bezoeken

Helm_vrijstaand_4000x4000

Nadat de tweejaarlijkse Bouwbeurs in 2021 vanwege corona een keertje moest overslaan, is het event in 2023 sterker terug dan ooit. Joyce van de Hoef, event manager bij de Jaarbeurs, heeft 10 goede redenen waarom jij als installateur van 6 tot en met 10 februari tijd moet vrijmaken om de beurs te bezoeken.

 1. Samen bouwen aan de toekomst

  Onze slogan ‘Samen bouwen aan de toekomst’ zegt het al. Experts in de bouw hebben experts in de installatie nodig. Dat is cruciaal. We merken dat de installateur in de bouwwereld steeds belangrijker wordt. Samen moeten we de energietransitie in een stroomversnelling brengen. Daarom is er tijdens de Bouwbeurs veel aandacht voor werktuigkundige en elektrotechnische innovaties.

 2. De installateur krijgt een eigen hal

  Hal 7 is deze editie speciaal ingericht voor de installatiesector. In de volle breedte. Tijdens vorige edities waren de W-fabrikanten al goed vertegenwoordigd. Dat geldt deze editie ook voor de E-fabrikanten. Die vraag ontstond vanuit de markt. De W- en E-fabrikanten zien de Bouwbeurs als een belangrijke plek om hun innovaties te tonen en hun kennis te delen met bouwers én installateurs. Onder andere Inventum, Intergas, Itho Daalderop, Mitsubishi Electric, Nefit, Tonzon, UniWarm, Georg Fisher, Alutherm Heating, Atag verwarming, Attema, Duco Ventilation, Geberit, Magnum Heating, Nibe Energietechniek, Vaillant en Van der Velden rioooltechniek vind je terug in hal 7.

 3. Netwerken

  Voor de meest efficiënte, multidisciplinaire oplossingen is het van groot belang dat iedereen in de bouwkolom elkaar weet te vinden. De Bouwbeurs is hét netwerkevenement bij uitstek waar installateurs en aannemers elkaar ontmoeten en gezamenlijk hun ‘uitdagingen’ kunnen voorleggen aan de ruim 500 exposanten.

 4. Bouwbeurs Award Gallery

  Voor het eerst worden dit jaar de Bouwbeurs awards uitgereikt. Elke exposant werd in de gelegenheid gesteld een product daarvoor in te zenden. We kregen opvallend veel inzendingen van de W- en E-fabrikanten. Direct bij de entree In hal 9 worden alle genomineerde inzendingen getoond in de Bouwbeurs Award Gallery.

 5. Lezingen voor installateurs

  Tijdens de hele week vinden interessante lezingen plaats. Voor bezoekers uit de installatiewereld wijs ik graag op de presentaties van Zehnder over ‘duurzaam renoveren’ en ‘revolutionaire binnenklimaatoplossingen voor de gestapelde bouw’ en van Itho Daalderop ‘hybride is goed, gasloos is beter’ in het Tech Forum Theater direct bij de entree van hal 9. Maar je mag zéker blijven hangen voor de andere presentaties, zoals die over BIM en planningsdata van het kantoor tot op de werkplaats. En in het Cirkel theater neemt Jan-Willem Jehee van de Stichting Zonne-energie Recycling Nederland (ZRN) je mee in het proces van inzamelen & recyclen van zonnepanelen en vertelt hij over de voorbereidingen die worden getroffen om de panelen die nu op het dak gelegd worden in de toekomst recyclebaar zijn.

 6. Bouwbeurs Nieuwscafé

  Als je klaar bent in hal 7 loop je via het BouwBeurs Nieuwscafé naar hal 8. In het café interviewt Frans Reichardt de hele week ondernemers en fabrikanten. Ik zou ook daar zeker even blijven hangen.
 1. Duurzaamheids- en innovatieroute

  Tijdens de beurs zijn ook een duurzaamheids- en een innovatieroute uitgezet. Het volgen van deze route leid je automatisch langs de duurzaamste en meest innovatieve exposanten die jou met open armen ontvangen. Lekker makkelijk als je in korte tijd langs de hoogtepunten geleid wilt worden.

 2. Influencers op beurs

  Je bent ongetwijfeld een volger van een of meerdere vlogs. Tijdens de Bouwbeurs zullen de hele week bekende influencers actief zijn voor het maken van vlogs over de nieuwste technieken waar zij tegenaan lopen op de beursvloer. Zo ook Lilian die in het dagelijks leven zonnepanelen installeert en daar regelmatig verslag van doet op TikTok. Ook TikTok-ster en loodgietster Iris is tijdens de Bouwbeurs actief voor het maken van de leukste content. Maak kennis met deze powervrouwen tijdens de BouwBeurs Ladies Lunch (zie 9)

 3. BouwBeurs Ladies Lunch

  BouwBeurs presenteert met trots de eerste BouwBeurs Ladies Lunch. Op 8 februari komen vrouwen uit het bouwvak samen in het BouwBeurs Café. Onder het genot van een lunch delen ze hun kennis en ervaringen. Een middag die geheel in het teken staat van de bouwvrouw. Even niet ‘one of the guys’, maar dames onder elkaar! Plaatsen zijn beperkt. Dus meld je nu alvast aan via info@bouwbeurs.nl. Let wel op: ladies only!

 4. Loopbaanplein

  Wil jij jouw carrière een boost geven? Wil jij je blijven ontwikkelen en ben je daarvoor op zoek naar aanvullende scholing, de beste opleiders, detacheerders en uitzendbureaus in de sector? Je vindt ze allemaal op het BouwBeurs Loopbaanplein.
joyce van de hoef.JPGJoyce van de Hoef: 'De slogan van de Bouwbeurs is ‘Samen bouwen aan de toekomst’. Omdat de installateur steeds belangrijker wordt in de bouwwereld, is er tijdens de Bouwbeurs veel aandacht voor werktuigkundige en elektrotechnische innovaties.'