EW06 Omslag 600
22 november 2023

10.000 installaties in 10 maanden

Sociale huurwoningen in hoog tempo verduurzamen

10000 in 10 maanden

De Stichting Wocozon en installateur Zonmaat wilden nog voor de winter van 2023 zoveel mogelijk sociale huurwoningen voorzien van zonnepanelen. Onlangs werd de tienduizendste woning van dit jaar voorzien van zonnepanelen.

De missie van Stichting Wocozon is om de sociale sector te helpen bij de energietransitie. Voor sociale huurwoningen is het niet vanzelfsprekend om zonnepanelen op het dak te hebben. Wocozon helpt daarom woningcorporaties om dat te realiseren.

Trots op installateurs

Inmiddels werkt Wocozon al voor zo’n 54 woningcorporaties verspreid over heel Nederland. Voor het installeren van de zonnepanelen werkt Wocozon exclusief samen met installateur Zonmaat. Van der Klauw, directeur van Wocozon is ontzettend trots op dat team: ‘Ze werken keihard en dat niet alleen. Ze werken vooral ook veilig. De installateurs en elektriciens van Zonmaat werken volgens alle normen. Ze zijn VCA** gecertificeerd en een officieel InstallQ bedrijf.

Nog 2.000 erbij dit jaar

Al is de 10.000 gehaald, Wocozon gaat gewoon door. Van der Klauw: ‘Het is nu tempo maken voor de laatste maanden van het jaar, want de winter komt eraan. We stoppen niet. Bewoners van sociale huurwoningen hebben nog veel te hoge en vaak ook onzekere energielasten. Dus we gaan voor de 12.000 installaties dit jaar.  Als we dat kunnen halen, dan zou dat wel heel mooi zijn. Er zijn in elk geval genoeg woningcorporaties die de noodzaak van zonnepanelen inzien.’

Wocozon

Wocozon is een stichting met een vijfkoppig bestuur, gekozen door woningcorporaties. De stichting is gespecialiseerd in verduurzaming van woningcorporaties. Met zonnepanelen helpt het woningcorporaties op een kostenneutrale manier te verduurzamen en neemt het al het werk uit handen.