EW07 omslag 600
21 juni 2022

100-jarige Spindler Installatietechniek kijkt alweer vooruit

spindler opening.JPGDirecteur Richard Spindler naast het portret van zijn opa die het bedrijf in 1922 startte

Woensdag 8 juni vierde Spindler haar honderdste verjaardag. ‘ De jubilerende Rotterdamse totaalinstallateur staat bekend als dé hoogbouwspecialist van Rotterdam. Eigenaar Richard Spindler kijkt alweer vooruit met een roadmap en implementatieplan voor circulaire inkoop en ondernemerschap.

100 jaar geleden startte Johannes Hermanus Spindler een loodgietersbedrijf vanuit zijn huis in de Ruilstraat. Inmiddels staat sinds 1998 met achterkleinzoon Richard Spindler de vierde generatie aan het roer. Samen met Marcel Comba sleepte hij het familiebedrijf zonder ontslagen door de Bouwcrisis met prestigieuze hoogbouwprojecten op de Kop van Zuid en grootschalige woningbouw als Boswijk in Ypenburg. Inmiddels werken er 220 medewerkers.

Familiebedrijf kijkt naar lange termijn

De toekomst van Spindler wordt volgens Richard Spindler gedragen door vakmanschap en de cultuur van het  familiebedrijf. ‘Als familiebedrijf kijk je naar de lange termijn. Zo ontwikkelen we op dit moment een roadmap en implementatieplan voor circulaire inkoop en ondernemerschap, waarbij we technologische ontwikkelingen inzetten voor het versnellen van een betere en duurzamere samenleving.'

Krapte op de arbeidsmarkt

Spindler investeert ook veel tijd in het aantrekken en opleiden van een nieuwe generatie vakmensen met nieuwe kennis en vaardigheden. Het bedrijf geeeft veel aandacht aan loopbaanbegeleiding en stimuleert medewerkers om opleidingen en cursussen te volgen voor zowel vakinhoudelijke als persoonlijke ontwikkeling. 'Bij ons leer je echt een vak’, aldus Richard Spindler.

Stichting Nieuwe Banen

Spindler is ook mede-initiatiefnemer van de Stichting Nieuwe Banen, waarmee het in Rotterdam op zoek gaat naar nieuwe medewerkers, ongeacht afkomst, opleiding of achtergrond. 'Die leiden we op om bij ons aan de slag te kunnen. Daarnaast zoeken we de samenwerking op met basisscholen om kinderen met kleine opdrachtjes enthousiast te maken voor de techniek. En met VMBO-scholen maken we opdrachten van 2 tot 10 dagen werk die ze op kantoor kunnen uitvoeren. Mbo-scholen bieden we plekken voor werkend leren: drie dagen in week op kantoor en 2 dagen naar school.'

spindler juli.JPG

In juli verschijnt in het vakblad E&W Installatietechniek een uitgebreid artikel over deze Stichting en de betrokkenheid van Spindler.