Omslag_EW05 600
16 september 2022

3 energiebesparende oplossingen voor badkamer en keuken

grohe.JPGGrohe heeft grondstofefficiënte waterbesparingsoplossingen voor het hele huis

Er zijn genoeg water- en energiebesparende opties waarmee een huishouden niet alleen zijn portemonnee spaart, maar ook het klimaat. Grohe zet een aantal tips op een rijtje die installateurs kunnen aanbieden bij hun klant.

Met de stijgende energieprijzen is bewust omgaan met energie nog nooit zo belangrijk geweest. Bij het verminderen van energieverbruik wordt al snel gekeken naar het uitschakelen van apparatuur in plaats van de stand-by stand. Maar er zijn ook energiebesparende opties met betrekking tot water in bijvoorbeeld de badkamer en keuken. Sanitairfabrikant Grohe geeft een aantal voorbeelden.

Koude-start technologie

De energiebesparende koude-start technologie SilkMove ES zorgt ervoor dat wanneer de hendel van de kraan in de middelste stand staat eerst alleen koud water wordt geleverd. Gemengd water wordt pas geleverd wanneer de hendel naar links gedraaid wordt. Zo wordt verspilling van warm water beperkt en energie bespaard zonder afbreuk te doen aan het comfort. Bovendien vermindert de doorstroombegrenzer het waterverbruik tot 50 procent. Deze slimme functie is geïntegreerd in de Grohe Eurosmart voor badkamer en keuken.

Doorstroombegrenzer

Om het waterverbruik tot 50 procent te verminderen, is Grohe EcoJoy de technologie bij uitstek: een doorstroombegrenzer vermindert het waterverbruik van 10 liter per minuut tot iets meer dan 5 liter. Een beluchter zorgt voor dezelfde volumineuze ervaring als die van een gewone kraan.

EcoButton

Douchen zonder een slecht geweten? Dat kan met de Grohe EcoButton. Deze vermindert het watergebruik van thermostaten zoals de Grohtherm 1000, wat resulteert in besparingen tot 50 procent op water zonder afbreuk te doen aan de douchekwaliteit. Door simpelweg op een knop te drukken, kunnen gebruikers het watervolume verhogen. Met deze extra stap maakt Grohe gebruikers bewust van hun handelingen en laat hen duurzamer omgaan met water.