EW06 Omslag 600
29 mei 2024

3 voetbalclubs winnen gratis warmtepomp

voetbal kleinJohn Williams maakt voetbalclub S.V. Duiveland blij met een gratis warmtepomp

In maart en april kwamen ruim driehonderd clubs in het amateurvoetbal in actie tijdens De Groene Clubweken, een initiatief van de KNVB en duurzaamheidspartner Alklima/Mitsubishi Electric, met als doel om hun accommodatie duurzamer te maken. De inzet: het winnen van één van de drie premium warmtepompen van Mitsubishi Electric ter waarde van € 30.000, -.

Voetbalclubs staan voor een flinke uitdaging: de kosten voor elektriciteit, water, gas en afvalverwerking zullen de komende jaren aanzienlijk stijgen. Uit onderzoek van Energyc blijkt dat investeringen in duurzame maatregelen clubs tot wel € 29.000, - per jaar kan besparen. Investeren in duurzaamheid is daarom essentieel om de toekomst van de clubs financieel gezond te houden.

Motivatie

Drie clubs konden tijdens de actie het beste motiveren waar hun club ‘energie’ van krijgt. Dat zijn het Utrechtse V.V. De Meern, AFC Quick 1890 in Amersfoort en het Zeeuwse S.V. Duiveland. Energietrainer en voetballiefhebber John Williams bezocht de clubs en overhandigde de drie winnende verenigingen de cheques voor de gratis warmtepomp. Deze clubs konden het beste konden motiveren waar hun club ‘energie’ van krijgt.

De groene gedachte

Tim Hofman, programmamanager duurzaamheid bij de KNVB, ziet dat verenigingen de groene gedachte massaal omarmen. ‘Vrijwel elke voetbalclub is inmiddels aangesloten bij De Groene Club. In de komende jaren willen we ons voetballandschap niet alleen op het veld, maar ook buiten het veld volledig groen maken.’