EW06 Omslag 600
1 september 2021

3.750 euro om een zij-instromer om te scholen

omscholing.JPG

Werkgevers die een zij-instromer in dienst nemen en willen omscholen naar een beroep in de techniek of ICT kunnen aanspraak maken op een subsidie van 3.750 euro per medewerker.

Het ministerie van Economische Zaken stelt een bedrag van 3.750,- euro beschikbaar per om te scholen medewerker. Er is een maximum van. 6 omscholingstrajecten per werkgever) en het  budget is toereikend voor in totaal 9.233 omscholingstrajecten.

Waarom deze regeling?

De achtergrond van deze regeling is dat het ministerie wil stimuleren dat er een verschuiving gaat plaatsvinden op de arbeidsmarkt naar kansrijke beroepen in de techniek  en ICT. Dat is van groot belang door de huidige verschil tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Daarnaast is het oplossen van de krapte in deze beroepsklassen ook noodzakelijk voor maatschappelijke uitdagingen zoals de klimaat- en energietransitie, het woningtekort en de digitalisering. Ook biedt het een duurzaam perspectief op de arbeidsmarkt.

Voorwaarden

Bedrijven en instellingen die een omscholingstraject aanbieden, moeten voldoen aan een aantal voorwaarden. U kunt vanaf vandaag (1 september) tot en met 1 december 2021 een aanvraag indienen. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.