Omslag_EW05 600
24 februari 2023

333 duurzame flexwoningen binnen 30 weken

Leerpark Dordrecht

Leerpark Dordrecht Daiwa

Daiwa House Modular Europe leverde op 24 februari in Dordrecht 333 semipermanente flexwoningen op. De modulaire bouwer uit Montfoort realiseerde dit 'thuis voor woningzoekenden’ samen met woningcorporatie Trivire en sociaal maatschappelijk beheerder De Huischmeesters.

Het Leerpark Dordrecht is een plek om te ondernemen, leren en wonen. Net zoals veel gemeenten in Nederland, kampt ook Dordrecht met een tekort aan betaalbare woningen voor studenten en starters. De nieuwe woningen zijn daarom speciaal gebouwd voor jongeren tussen de 18 en 35 jaar die werken, studeren of beginnen aan een nieuwe studie binnen de Drechtsteden.

Duurzaam en snel gebouwd

In het artikel Prefab kan snelle uitweg ­­voor woningnood zijn in december 2022 schreef het vakblad E&W over Daiwa. De modulaire woningen in Dordrecht zijn circulair gebouwd en kunnen in de toekomst hergebruikt of verplaatst worden. Zo is het gebouw onder andere voorzien van zonnepanelen en duurzame wanden en plafonds. Deze toekomstbestendige manier van bouwen zorgt ervoor dat de 333 woningen kunnen worden ingezet voor tijdelijk of permanent gebruik.

Woningtekort

De woningen zijn ook een duurzame oplossing voor het woningtekort. De woningen zijn op een razend tempo gerealiseerd: binnen 30 weken na de start van de grondwerkzaamheden wordt het project opgeleverd.

Lees ook: Prefab kan snelle uitweg ­­voor woningnood zijn