EW06 Omslag 600
27 januari 2023

5 onmisbare instrumenten bij de installatie van zonnepanelen

Fluke olar - SMFT-1000 _96dpi_1280x853px_E_NR-29676 (3).JPG

De markt voor zonne-energie zal in 2023 sterk groeien. Fluke zet de vijf belangrijkste installatie- en testinstrumenten op een rijtje die monteurs altijd bij de hand moeten hebben voor een veilige en nauwkeurige installatie.

Alleen met het nieuwste gereedschap kunnen PV-technici zo efficiënt en veilig mogelijk werken. Fluke, benadrukt het belang van goed gereedschap. De producent en distributeur van compacte, professionele elektronische test- en meetinstrumenten en software zet de 5 onmisbare instrumenten op een rij die technici - of ze nu werken aan residentiële systemen, solarfarms of PV-farms - nodig hebben. Deze instrumenten dragen bij aan een hogere nauwkeurigheid en rendement tijdens het installeren of het uitvoeren van periodiek onderhoud, waaronder het controleren van de betrouwbaarheid van de systeembekabeling en de aansluitingen.

1.

Een multifunctionele PV-tester

Met een multifunctionele PV-tester kunnen professionals in de zonne-energiesector PV-systemen veilig en nauwkeurig testen, terwijl workflows sneller dan ooit worden gestroomlijnd.

2.

Een zonne-instralingsmeter

Zonne-instralingsmeters meten de zonne-instraling, de temperatuur van PV-modules, de oriëntatie van de array en de kantelhoeken.

3.

Een isolatietester

Met een isolatietester kunnen aardlekproblemen snel worden opgespoord door metingen in de tijd te vergelijken en in real-time beslissingen in het veld mogelijk te maken.

4.

Een infraroodcamera

Een infraroodcamera maakt met het blote oog onzichtbare  defecten in zonnepanelen zichtbaar.

5.

Een stroomtang

Voor zonne-energie geschikte stroomtangen meten gelijk- en wisselstroom.