EW04 Omslag 600
27 januari 2023

5 trends op het gebied van videobewaking voor 2023

I-pro-beveiligingstrends

Brede toepassing van op AI gebaseerde analyses, de verdere ontwikkeling van open AI-platforms, cyberveiligheid en zero trust, uitgebreide privacybescherming en voortdurende uitdagingen in de toeleveringsketen. Dat zijn volgens i-PRO de 5 belangrijkste trends op het gebied van videobewaking voor 2023

i-PRO Co is een aanbieder van professionele beveiligingsoplossingen voor bewaking en openbare veiligheid. Wat zijn volgens het bedrijf de vijf belangrijkste voorspellingen voor de beveiligingsindustrie in 2023?

Trend 1

Edge AI-gebaseerde analyses worden standaard

Organisaties willen steeds vaker kunnen reageren op realtime gebeurtenissen in plaats van te moeten reageren op gebeurtenissen uit het verleden. Probleem is echter dat er te veel camerastreams zijn om effectief door mensen te kunnen worden gemonitord. Veel fabrikanten zullen daarom AI opnemen in hun standaard beveiligingscameralijnen en videomanagementsystemen. Die maken op AI gebaseerde analyses van de beelden mogelijk. Nieuwe manieren om gedistribueerde IoT-kracht te benutten via containertechnologieën zullen steeds meer ingang vinden. Containertechnologie, zoals Docker en Kubernetes, en het concept van gedeelde bronnen over meerdere apparaten zullen de snelheid van de verwerking verhogen, de integratie van analytische plug-ins verbeteren en de firmware-updates en de inzet van nieuwe analyses versnellen.

Trend 2

Open AI-platforms bieden maximale flexibiliteit

Op AI gebaseerde technologieën worden verder ontwikkeld. Developers zullen nieuwe gespecialiseerde tools ontwikkelen voor het oplossen van nieuwe uitdagingen. Open platforms bieden ontwikkelaars toegang tot grote markten. Net als in de huidige succesvolle app-gebaseerde economie voor computers en smartphones het geval is, zal dit beproefde model verder vorm krijgen en integrators en eindgebruikers het maatwerk bieden dat ze zijn gaan verwachten van technologie. De toekomst van de sector zal worden bepaald door degenen die een open strategie omarmen als een best-in-class bedrijfspraktijk. Het creëren van flexibele infrastructuren waar ontwikkelaars van AI-analyse gemakkelijk op kunnen aansluiten, zal de ontwikkeling van AI in verschillende sectoren buiten de beveiliging verder bevorderen.

Trend 3

Fabrikanten moeten inspelen op strengere privacy wetgeving

Omdat de wetgeving op het gebied van AVG steeds strenger wordt, zullen klanten en eindgebruikers steeds vaker van fabrikanten vragen om hierop in te spelen. Beveiligingscamera’s die de mogelijkheid bieden om gezichten af te schermen met behoud van een secundaire beschermde gegevensstroom voor bewijsdoeleinden zullen de komende tijd een snelle opmars maken.

Trend 4

Aandacht voor cyberveiligheid en zero trust

i-PRO verwacht dat zero-trust praktijken, waarbij elke transactie tussen apparaten en mensen wordt gevalideerd, verder worden ingevoerd. Cyberveiligheid als pijler van bedrijfsverantwoordelijkheid zal een trend worden omdat bedrijven de bedrijfscontinuïteit voor hun klanten willen waarborgen.

Trend 5

Problemen met de toeleveringsketen blijven bestaan

Eigenlijk geen trend, maar een voortzetting van de trend in 2022; de problemen met de toeleveringsketen voor technologie. Afnemers zullen nog meer naar fabrikanten zoeken met betrouwbare toeleveringsketens en een zekere mate van transparantie over productbeschikbaarheid en doorlooptijden, die daarmee de beste garantie bieden dat ze hun contracten nakomen.