EW07 omslag 600
17 oktober 2023

Atag helpt installateurs bij transitie naar warmtepompen

Fabrikant opent in Lichtenvoorde een nieuw trainingscentrum

JJP_4126Rob Maassen, Country Manager ATAG Verwarming (l) en Jan Henk van der Wijk Marketing en Communicatie Manager

Op 6 oktober opende Atag Verwarming in Lichtenvoorde de Atag ComfortHub. In het gloednieuwe trainingscentrum leidt de fabrikant de komende jaren bestaande en nieuwe installateurs op die overschakelen van cv-ketels op elektrische en hybride warmtepompen.

De opening vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de fabrikant die inmiddels in handen is van de Italiaanse Ariston Group. Atag Verwarming speelt met het nieuwe opleidingscentrum nadrukkelijk in op de toekomst en de rol die het bedrijf wil spelen in de energietransitie.

Springplank naar het nieuwe verwarmen

‘Met de opening van de ComtfortHub als springplank naar het nieuwe verwarmen laten we zien dat we onze rol als een van de vooraanstaande spelers op de Nederlandse verwarmingsmarkt serieus nemen’, zei Rob Maassen, Country Manager Nederland van Atag Verwarming. ‘’Wij hebben de afgelopen jaren gemerkt dat veel installateurs en consumenten het fijn vinden over een expert te beschikken die eventueel meekijkt. Met het nieuwe trainingscentrum hebben we nu een moderne en toekomstbestendige locatie om een nieuwe generatie installateurs op te leiden en te ondersteunen.’

Nieuw dealermodel geeft impuls aan service installateurs

Om installateurs die voorop willen lopen in de energietransitie een steun in de rug te bieden introduceerde Atag tijdens de jubileumbijeenkomst in Lichtenvoorde ‘ATAG GreenDealer’. Installateurs die zich GreenDealer mogen noemen, kunnen rekenen op extra support bij het installeren, afstellen en onderhouden van warmtepompinstallaties. Met dit nieuwe dealermodel wil Atag installateurs ontlasten en tegelijkertijd helpen hun service op het gebied van duurzaamheid een impuls te geven.