EW04 Omslag 600
1 november 2022

BDR Thermea produceert vanaf 2026 jaarlijks 800.000 warmtepompen

140.000 Elga Aces gaan in Apeldoorn van de band rollen

hybride warmtepomp remeha

Om aan stijgende marktvraag te voldoen investeert BDR Thermea, het moederbedrijf van Remeha, in nieuwe productielijnen in Nederland en Italië en schaalt het de productie van warmtepompen in Frankrijk en Spanje verder op. Het concern streeft ernaar de jaarlijkse productie van warmtepompen te verhogen naar 800.000 in 2026.

Stijgende gasprijzen en zorgen over energiezekerheid versnellen de Europese vraag naar warmtepompen en hybride oplossingen. Met de opschaling van de productie van warmtepompen komt de toonaangevende fabrikant van slimme binnenklimaatoplossingen tegemoet aan de snelgroeiende vraag van consumenten naar duurzame en energiezuinige verwarmingsoplossingen.

Nieuwe productielijn in Apeldoorn

In Bassano del Grappa (Italië) en in Apeldoorn opent BDR Thermea in 2023 productielocaties waar de fabrikant naast de cv-ketels ook warmtepompen gaat produceren. Ook vergroot het bedrijf de capaciteit op de bestaande productielocaties in Frankrijk en Spanje met 50%. Bovendien intensiveert het concern de productie van warmwaterboilers – een belangrijk onderdeel van warmtepompsystemen – in Istanboel, Turkije. Peter Snel, CTO bij BDR Thermea Group ziet dat de huidige stijgende gasprijzen de vraag naar ongekende hoogte stuwen. ‘De afgelopen jaren hebben we geïnvesteerd in het uitbreiden van ons assortiment warmtepompen en het opleiden van installateurs om deze oplossingen te onderhouden. Nu is het tijd om op te schalen om aan de vraag te kunnen blijven voldoen. En aangezien de vraag blijft stijgen, anticiperen we nu al op verdere uitbreiding.’

[laatste update: 9-11: 09.56 uur]

Lees ook:

140.000 Elga Aces in Apeldoorn

Op dit moment vindt de productie van de binnenunits van de Elga Ace in Frankrijk plaats. Om de productie van de Elga Ace naar Nederland te halen, heeft Remeha in Apeldoorn-Noord een pand gehuurd waar het vanaf 1 januari terecht kan om voorbereidingen te treffen. De huidige productielocatie voor hr-ketels blijft volledig intact.  Voor Remeha houdt dit in dat het bedrijf de belangrijkste locatie wordt voor het fabriceren van de Elga Ace. Als straks de totale assemblagelijnen gereed zijn en het bedrijf met twee ploegen kan werken, dan heeft de nieuwe fabriek een capaciteit van 140.000 binnenunits per jaar.