EW06 Omslag 600
8 juni 2023

Bedrijven willen niet aan flexibel stroomgebruik

UV05522

Bedrijven voelen er weinig voor om hun elektriciteitsgebruik te verminderen op piekmomenten. Netbeheerders hopen op flexibiliteit om zo meer ruimte creëren op het net en wachtlijsten terug te dringen. Dat schrijft het FD op haar website.

Netbeheerders zien flexibel stroomgebruik als een belangrijke manier om de druk op het volle stroomnet te verminderen en de lange wachttijd voor een nieuwe elektriciteitsaansluiting terug te dringen. Om die reden deden zij begin dit jaar een dringende oproep aan bedrijven om, tegen een vergoeding, op drukke momenten minder elektriciteit gebruiken door bijvoorbeeld machines uit te zetten.

Slechts 10 liefhebbers om te ‘minderen’

Die oproep lijkt niet te hebben gewerkt, zo concludeert het FD in het artikel. Na maanden leuren hebben de drie regionale netbeheerders, Alliander, Stedin en Enexis, met nog geen tien elektriciteitsgebruikers afspraken kunnen maken over het mijden van piekmomenten, blijkt uit een inventarisatie van het Dagblad. ‘Er lopen nog onderhandelingen met tien à twintig klanten. Alles bij elkaar is de interesse bij bedrijven die stroom afnemen minimaal’, zo zeggen de netbeheerders in het FD.

Lees hier verder voor het hele artikel in het FD