EW06 Omslag 600
7 februari 2023

Bewust Veilig-dag 2023

Organisatie biedt online toolboxes aan

toolboxTijdens de Bewust Veilig-dag is er onder andere extra aandacht voor het veilig opbouwen van rol- en kamersteigers.

Op woensdag 29 maart organiseert de bouw-, techniek- en onderhoudssector de zevende editie van de Bewust Veilig-dag. Tijdens deze dag besteden honderden bedrijven in deze sectoren extra aandacht aan veilig en gezond werken. Bedrijven kunnen op die datum, verspreid over de dag, ook meedoen aan drie verschillende online toolboxes.

Het terugdringen van het aantal ongelukken tijdens het werk zou een prioriteit van elke werkgever moeten zijn. Tijdens de jaarlijkse Bewust Veilig-dag leggen de deelnemende bedrijven een dag extra nadruk op het belang van veilig werken. De organisatie helpt alle deelnemers met verschillende middelen om van de Bewust Veilig-dag een succes te maken. Zo publiceren zij een Bewust Veilig-krant in verschillende talen die de bedrijven onder hun werknemers kunnen verspreiden.

Werken met ladders

Nieuw dit jaar is de aandacht voor toolboxen. Na aanmelding verstrekt de organisatie informatie over de online toolboxen die op 29 maart plaatsvinden. Deze toolboxen behandelen verschillende onderwerpen, zoals ‘Omgaan met werkdruk’, ‘Werken met ladders en trappen’ of ‘Elektrotechnische apparatuur op de bouwplaats’.

bewust veilig-web

Aanmelden en promotiemateriaal

Op dit moment hebben bijna 400 bedrijven zich aangemeld voor de dag. Aanmelden voor de Bewust Veilig-dag 2023 kan via www.bewustveilig.com/aanmelden. Elk deelnemend bedrijf bepaalt uiteindelijk zelf hoe het de Bewust Veilig-dag invult. Via de website www.bewustveilig.com/inspiratie kunnen zij kijken hoe andere deelnemers de dag invullen. Via de webshop www.bewustveilig.com/webshop kunnen deelnemers aan de Bewust Veilig-dag posters, pennen, automagneetstickers en spandoeken voor op de bouwhekken bestellen. Met dat materiaal kunnen zij aan hun werknemers, relaties en andere stakeholders kenbaar maken dat het bedrijf deelneemt aan de Bewust Veilig-dag.