EW07 omslag 600
22 juli 2021

Beyond Eyes breidt uit met legionellaspecialist Aqua Assistance

aqua assistance-web

Begin dit jaar lanceerden de bouwbedrijven Heijmans en CSU de nieuwe start-up Beyond Eyes. De oprichters vinden dat iedereen recht heeft op een gezonde, veilige en duurzame (werk)omgeving door slimmere gebouwen. Het platform realiseert dat door de combinatie van slimme technologie, data en advies & uitvoering en voegt daar nu de diensten van legionellaspecialist Aqua Assistance aan toe.

Aqua Assistance houdt zich als legionellaspecialist bezig met een breed scala aan diensten en producten op het gebied van legionellapreventie en schoon drinkwater. Door de inzet van sensoren en geautomatiseerde spoelautomaten is het mogelijk om bepaalde legionellabeheerstaken te automatiseren en meer inzichten te krijgen.

11 procent vaker legionellabacterie

Uit onderzoek van 20.000 watermonsters van expertgroep legionella van brancheorganisatie Evaqua bleek dat in het afgelopen jaar 11 procent vaker de legionellabacterie werd aangetroffen. Doordat veel gebouwen al langer dan een jaar niet of minimaal in gebruik zijn, is er een vergrote kans ontstaan op legionella. Met de inzet van de AquaSmart sensoren en spoelautomaten van Aqua Assistance kunnen taken die normaliter handmatig uitgevoerd moeten worden volledig geautomatiseerd worden. Op die manier voldoet een organisatie automatisch aan de laatste wet- en regelgeving en wordt er geld en tijd bespaard op handmatige uitvoer van wettelijke beheerstaken.

Blij met uitbreiding dienstenpakket

Op dit moment zijn de AquaSmart sensoren al te vinden in diverse ziekenhuizen, overheidsgebouwen, zorgcentra, woningbouw en sportcomplexen. Door de dienst toe te voegen aan het platform van Beyond Eyes denkt Roderick van Kortenhof van Aqua Assistance nog meer organisaties te bereiken en hen een gezonde (werk)omgeving te kunnen bieden.’

Beyond Eyes is erg blij met de toevoeging van Aqua Assistance’, vertelt Marc de Vreede, Directievoorzitter Heijmans, Bouw & Techniek. ‘Een gezonde leef- en werkomgeving creëren voor je pandgebruikers is relevanter dan ooit. Doordat veel gebouwen op dit moment minder in gebruik zijn dan voorheen, is legionella een erg actueel probleem. Door dit soort zaken te automatiseren, bespaar je tijd, geld en haal je de kennis in huis door middel van data.’