Omslag_EW05 600
23 oktober 2023

Congres: Doorbraak van de warmtepomp

Presentatie Warmtepomp Trendrapport 2024

congres doorbraak warmtepomp

Hoe kan de sector opschalen naar een miljoen, en daarna nog veel meer, geïnstalleerde warmtepompen? En wat kunnen we leren van ontwikkelingen in het buitenland? De antwoorden volgen op woensdag 15 november tijdens het Congres Doorbraak van de Warmtepomp. Dolf Jansen is dagvoorzitter en praat de deelnemers door de dag.

Het congres wordt georganiseerd door vakbeurs Duurzaam Verwarmd en Warmte365 in samenwerking met de Vereniging Warmtepompen, Techniek Nederland en andere belangrijke bedrijven uit de duurzame HVAC-sector. Het congres trapt af met een presentatie van Daan Jansen van onderzoeksbureau Dutch New Energy Research (DNE Rearch) die de resultaten bekendmaakt van het Nationaal Warmtepomp Trendrapport 2024. In het rapport staan de belangrijkste kerncijfers van de markt én uitgebreide analyses van de potentie van de warmtepomp voor heel Nederland.

Sprekers

Na de presentatie van Daan Jansen opent Frank Agterberg, voorzitter van de Vereniging Warmtepompen het congres, waarna internationaal toonaangevende sprekers hun visie op de warmtepompmarkt delen. Voor de lunch is dat Dr. Jan Rosenow van de University of Oxford die in zijn lezing “Towards a worldwide mass market for heat pumps” ingaat op de marktpotentie van de warmtepomp wereldwijd.
Na de lunch vertelt Uta Weiß van Agora Energiewende in haar lezing “The German case for large-scale heat pumps: unlocking potential in district heating and industry” hoe Duitsland warmtepompen inpast in warmtenetten en de industrie.

Tijdens een paneldiscussie gaan Susanne van Suylekom (HVC), Patrick van Stokhem (Team Duurzaam Installeren), Frits Verhoef (evoyo) en Stijn Otten (Heat Transformers) in op de stelling “Plug & Play, een kind kan de was doen.”

Soepele energietransitie

Aan het eind van de middag houdt Hans-Peter Oskam van Netbeheer Nederland in zijn lezing een pleidooi voor de inzet van slimme warmtepompen die hij ziet als het geheime wapen voor een soepele energietransitie. Thomas Nowak van de European Heat Pump Association ten slotte, sluit het lezingenprogramma af met zijn lezing “Challenges & Opportunities: what the industry accomplishes in Europe.

Voor anderstaligen is er een tolk aanwezig die de Nederlandstalige seminars simultaan naar het Engels vertaalt. Reserveren van een headset kan door een e-mail te sturen naar joyce@warmte365.nl.

Aanmelden

Er is nog een gelimiteerd aantal kaarten beschikbaar. Het congres vindt plaats op woensdag 15 november van 10:30 tot 17:30 in het Louwman Museum in Den Haag. Tickets (à € 375,- excl. btw.) zijn te bestellen via www.congreswarmtepomp.nl