Omslag_EW05 600
21 juni 2022

Eaton breidt samenwerking met Microsoft uit

UPS technologie maakt grid-interactive datacenters mogelijk

Eaton grid-web

Powermanagementbedrijf Eaton gaat haar samenwerking met Microsoft uitbreiden. Een belangrijk onderdeel van deze strategische samenwerkingsovereenkomst is de integratie van Eatons EnergyAware UPS technologie in projecten van Microsoft.

Dankzij een jarenlange samenwerking hebben Eaton en Microsoft verschillende digitale mogelijkheden aan de UPS toegevoegd, waardoor deze ook kan worden gebruikt als distributiebron (DER) om energienetten met veel hernieuwbare energiebronnen te ondersteunen. Zo wordt een nieuwe generatie van ‘grid-interactive’ datacenters mogelijk. Dat zijn datacenters waarvan het elektrische systeem niet alleen IT-gegevens van klanten en toepassingen beschermt, maar ook waardevolle elektrische diensten teruglevert aan het energienet. Deze extra mogelijkheden zullen een steeds belangrijkere rol gaan spelen om het energienet te ondersteunen in het managen van hoge volumes variabele en duurzame energie.

CO2-reductie op het energienet

Craig McDonnell, senior vicepresident en general manager van de divisie Energietransitie en Digital bij Eaton: ‘Grid-interactive UPS bevordert de CO₂-reductie op het energienet, waardoor het duurzaamheidsvoordeel verder gaat dan slechts het datacenter. Dit verandert het landschap radicaal op het gebied van energiebeheer binnen het totale milieuprofiel van datacenters.’