EW06 Omslag 600
14 oktober 2022

EnergieKompas navigeert je vlekkeloos naar Paris Proof

energiekompas 2

Iedereen wil een goede navigatie hebben om op de meest efficiënte manier van A naar B te komen. Zo ook bij de energietransitie. Effectiviteit is van groot belang om volgens de overheidsvoorschriften in 2050 energie neutrale gebouwen te realiseren. Dat is wat het EnergieKompas biedt.

Wat is de meest effectieve route om gebouwen te verduurzamen tot een Paris Proof niveau? Veel bestaande wetten, regels en instrumenten geven hier geen duidelijk antwoord op. Het EnergieKompas, ontwikkeld door TVVL en DGBC, biedt de oplossing. Het bundelt de krachten van het energielabel en de WEii-score (werkelijk gemeten energiegebruik) en maakt voor elk gebouw inzichtelijk wat de meest effectieve verduurzamingsroute is.

Inzicht in verduurzamingsroute

Het energielabel toont hoeveel energie een gebouw in theorie verbruikt, de WEii-score geeft inzicht in het werkelijke energiegebruik van het gebouw. Het EnergieKompas combineert deze data op een slimme manier en geeft in één oogopslag inzicht in de verduurzamingsroute van het gebouw.

Het EnergieKompas is gratis beschikbaar via www.weii.nl/energiekompas. Bekijk het filmpje door te klikken op de afbeelding.