EW07 omslag 600
19 september 2023

Excellentiemedaille voor mbo-student Sam Strijbis

Sam web Medaillon of excellence-3

Sam Strijbis uit Dirkshorn heeft tijdens het Europees kampioenschap voor mbo-studenten een medaille voor excellentie ontvangen. Sam (22) deed mee in de categorie sanitaire- en verwarmingstechnicus en behaalde een vijfde plaats tijdens het EK begin september in het Poolse Gdansk.

In de categorie sanitaire- en verwarmingstechnicus deden in totaal 15 Europese studenten mee. Naast medailles voor de eerste, tweede en derde plaats werden ook medailles voor een excellente prestatie uitgereikt. Sam is blij met deze eervolle vermelding: ‘Het is zeker een resultaat om trots op te zijn. De opdracht was heel erg moeilijk en zwaar. Dat had ik nog niet eerder meegemaakt. Ik ben tevreden met dit resultaat en ik kan zeggen dat ik bij de eerste vijf van Europa hoor. De ervaring met het hele team was ook heel mooi om mee te mogen maken. Ik had deze ervaring niet willen missen.’

Goud en brons

Sam werd in maart van dit jaar voor de tweede keer Nederlands kampioen in zijn vakgebied, sanitaire- en verwarmingstechnicus. Dit leverde hem een plaats op in Team Netherlands. Tijdens de openingsceremonie van het Europees kampioenschap mocht Sam als team captain de Nederlandse vlag dragen. In totaal namen 22 Nederlandse mbo-studenten deel aan het EK. Goud was er voor lasser Bart Willems van ROC Nijmegen. Brons was er voor het team hoveniers met Twan Geven en Willem Mateman van Aeres MBO. Het team mechatronica met Sybo Martens en Stefan de Roo van mbo-school Aventus behaalde ook brons.

Sam volgt zijn praktijklessen bij IW Noord-Holland en de theorielessen bij het Horizon College in Heerhugowaard. Bij het bedrijf van zijn vader, Strijbis Installaties, leert Sam het vak in de praktijk.