Omslag_EW05 600
31 maart 2023

GBS-systemen maken gebouwen slimmer, gezonder en duurzamer

Johnson Controls opent Innovation Center in Rotterdam

open blue

Op 27 maart opende Johnson Controls een nieuw OpenBlue Innovation Center in Rotterdam. In het eerste Center op Europese bodem kunnen bezoekers ervaren hoe je met gebouwautomatiseringssystemen het comfort, de gezondheid en de productiviteit van gebruikers kan verbeteren en een gebouw tevens kunt verduurzamen.

In het Bezoekers Rotterdam Center zijn enkele geavanceerde, hyper-efficiënte oplossingen van het bedrijf beschikbaar om te testen, waaronder verwarming, ventilatie, airconditioning, branddetectie, beveiliging en gebouwbeheersystemen. OpenBlue verbindt al deze systemen en gebruikt edge computing, cloudconnectiviteit en AI-analyse om het hele gebouw te optimaliseren. Dit helpt om kosten te besparen, de CO2-uitstoot en het energieverbruik te verminderen en de gezondheid en het welzijn van de gebruikers te verbeteren.

Slim, gezond en duurzaam

Daniela Pandrea is blij met de komst van het nieuwste OpenBlue Innovation Center. De general manager Benelux & Nordics, Building Technologies & Solutions noemt Rotterdam een strategische locatie in Europa. ‘De stad staat erom bekend op veel gebieden voorop te lopen in technologische vooruitgang en innovatie. Onze klanten en publieke stakeholders kunnen hier met eigen ogen zien hoe een slim, gezond en duurzaam gebouw precies werkt. Ook kunnen ze de indrukwekkende resultaten zien die gebouweigenaren kunnen behalen met het uitgebreide portfolio van intelligente gebouwtechnologieën en -oplossingen van Johnson Controls, die in het centrum worden getoond."

Kennisnetwerk voor gebouwtransformatie

Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland, was ook aanwezig bij de opening van het Rotterdam Center. De nieuwe faciliteit biedt volgens hem veel mogelijkheden. ‘Als we de CO2-uitstoot willen verminderen, is het noodzakelijk dat gebouwen slimmer worden. Gebouwautomatisering en verbonden oplossingen worden daarom steeds belangrijker voor bedrijven van elke omvang, in elke sector. Voor de leden van ons betekent het Innovation Center een nieuw kennisnetwerk dat ons helpt bij de transformatie van duurzame gebouwen in Nederland.’

Open Blue

“OpenBlue” brengt de diverse systemen van het gebouw samen zodat het gebouw naadloos en uniform kan worden beheerd. De realtime verbinding van deze systemen via de OpenBlue Cloud verbetert de efficiëntie, verlaagt de kosten en helpt klanten hun doelstellingen op het gebied van netto nul te bereiken.