Omslag_EW05 600
3 oktober 2022

Gelijkwaardigheidsverklaring voor Triple Solar PVT-warmtepomp

Triple Solar.JPG

Op 6 september heeft Bureau CRG de nieuwe Triple Solar PVT-warmtepomp een gelijkwaardigheidsverklaring toegekend. Dit is een belangrijke erkenning voor de PVT-warmtepomp die specifiek werd ontwikkeld voor PVT-panelen als energiebron en die zowel hybride als all-electric kan worden ingezet.

De Triple Solar PVT-warmtepomp 3.5 is een revolutionaire verbetering ten opzichte van de reguliere water-waterwarmtepomp die tot nu toe voor PVT-systemen wordt gebruikt. Alle energie die ermee wordt opgewekt uit daglicht, zonlicht en de buitenlucht (-20 °C tot +50 °C) wordt optimaal gebruikt voor warmte, koeling of warm tapwater.

Propaan als koudemiddel

Een primeur voor dit type water-waterwarmtepompen is dat deze warmtepomp propaan als koudemiddel gebruikt. Propaan is milieuvriendelijk (GWP=3) en maakt het mogelijk een aanvoertemperatuur van +70 ˚C te maken. Dat is ideaal voor toepassing in de bestaande bouw, waar vaak nog radiatoren worden gebruikt en geen vloerverwarming aanwezig is.

All-electric en hybride

De PVT-warmtepomp is dankzij zijn compactheid al geschikt als all-electric oplossing voor kleinere woningen en appartementen tot +/-100 m2. Hij is tevens modulair toe te passen in grotere woningen door er twee in cascade te plaatsen. Als hybride toepassing naast de bestaande CV-ketel kan met het vermogen van 3,5 kW al ongeveer 60-80% gas worden bespaard op verwarmen en het maken van warm tapwater. Is het huis op een gegeven moment geschikt om gasloos te verwarmen, dan is de warmtepomp gemakkelijk uit te breiden door het koppelen van een tweede PVT-warmtepomp.

Over BCRG

Bureau CRG controleert en publiceert gelijkwaardigheids- en kwaliteitsverklaringen van producten en systemen die in de bouw- en installatiesector worden toegepast en die in het kader van de vigerende toetsingskaders (nog) niet worden gewaardeerd. Een product dat over een gelijkwaardigheidsverklaring beschikt, biedt dezelfde mate van veiligheid, bescherming van de gezondheid, bruikbaarheid, energiezuinigheid en bescherming van het milieu.

Zoek hier naar gelijkwaardigheidsverklaringen