Omslag_EW05 600
7 juni 2022

Gemeente Amsterdam investeert in banen met toekomst

baanmettoekomst.JPG

In de regio Groot-Amsterdam zijn op dit moment meer dan zevenduizend vacatures in de bouw, installatietechniek, infrastructuur en metaal. Om vraag en aanbod beter bij elkaar te brengen werkt de gemeente samen met werkgevers, brancheorganisaties en opleiders om mensen in deze technische sectoren snel aan het werk te helpen.

De gemeente lanceert deze campagne omdat zij het belangrijk vindt een bijdrage te leveren om de tekorten op de arbeidsmarkt te verminderen en om Amsterdammers een kans te bieden een duurzame carrière te starten. Wethouder Rutger Groot Wassink (Sociale Zaken): ‘Investeren in werkgelegenheid en het ondersteunen van sectoren die cruciaal zijn voor de energietransitie zijn belangrijke doelstellingen van het nieuwe college. Samen met bedrijven en opleidingsinstituten zorgen we daarom voor gratis omscholingstrajecten voor Amsterdammers die aan de slag willen in de bouw, metaal, infrastructuur en de installatietechniek. Op deze manier zorgen we voor toekomstbestendige banen voor Amsterdammers en werken er straks meer mensen aan de verduurzaming van de stad.’

Betrokkenheid vanuit de technische sector

Vanuit de installatiesector zijn Techniek Nederland, Wij Techniek, InstallatieWerk en VTi Amsterdam via ASTA (www.astamsterdam.nl) betrokken bij de verdere uitwerking van de campagne (oriëntatie, scholing en begeleiding van kandidaten). Voor de zomer kunnen kandidaten een aantal keer meedoen aan de oriëntatiedagen van opleiders Installatiewerk Noord-Holland, Bouwmensen, Tetrix en het ROC van Amsterdam. De opleidingspartijen laten potentiële zij-instromers kennis maken met de vakgebieden en bijbehorende banen.

Speciale website

Amsterdammers die op zoek zijn naar een baan of van baan willen wisselen kunnen vanaf deze week gebruik maken van gratis omscholingstrajecten. Ook organiseert de gemeente oriëntatiedagen en is er een speciale website  amsterdam.nl/baan-met-toekomst met meer informatie.