EW04 Omslag 600
16 oktober 2023

Grooteman Elektro wint ‘Gouden Bakkie Award’

bakkie awardteam Grooteman Elektro met Raymond Onink, adviseur Stichting OPEN en Gied van Hoorn, bestuurslid van Stichting OPEN en directeur van LightRec, belangenbehartiger voor de verlichtingssector.

De Stichting OPEN kent jaarlijks de “Gouden Bakkie Award” toe aan organisaties die zich op het gebied van inzameling van lampen en armaturen positief onderscheiden. Tijdens de Nationale Wecycleweek van 9 tot en met 15 oktober werd de award van dit jaar uitgereikt Grooteman Elektro.

‘81 Containers vol oude lampen en armaturen hebben we ingezameld’, vertelt Mick Grooteman van Grooteman Elektro. ‘Alle tl-verlichting die we in de Action-filialen in Nederland, België en Luxemburg hebben vervangen door duurzame ledverlichting, hebben we laten ophalen door Stichting OPEN. Dat is de reden dat wij Gouden Bakkie Award hebben gewonnen.’

Installateurs zamelen in

Om afgedankte lichtbronnen en armaturen goed in te zamelen en daarna zo optimaal mogelijk te recyclen, werkt Stichting OPEN samen met installateurs. Grooteman noemt de prijs een erkenning voor de kleine bijdrage die het bedrijf levert aan een duurzame afhandeling van lampen en armaturen. Mick runt het familiebedrijf met zijn broer Terry. ‘We werken voornamelijk voor zakelijke klanten binnen de woning- en utiliteitsbouw en binnen de retail. Voor ons was het een kleine moeite om na de verduurzamingsslag in de Action-filialen de oude lampen mee te nemen. Daarna boden we ze in containers aan bij Stichting OPEN die ze elke week kwam ophalen. Ook nu nog komen particulieren of bedrijven soms oude lampen en armaturen brengen, want die container staat gewoon op ons terrein. We zijn nu een officieel Wecycle-inleverpunt. Mooi toch?’

Over Stichting OPEN en Wecycle

Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN) is, namens alle producenten van elektrische apparaten in Nederland, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van e-waste. Hun doel is om de wettelijke inzameldoelstelling te behalen én e-waste circulair te maken. Dit doen ze samen met onze inzamel-, sorteer- en recyclepartners. Onder de naam Wecycle voeren ze campagnes om de inzameling en recycling van e-waste te stimuleren. Consumenten en professionals kunnen hun e-waste gratis inleveren bij een van de duizenden Wecycle-inleverpunten door het hele land. De punten zijn te vinden op www.wecycle.nl.