Omslag_EW05 600
26 april 2024

Henco investeert 10 miljoen in nieuwe ‘isolatielijn’

Henco-7611-Edit-web

Henco, producent van onder andere buizen en fittingen voor de sanitaire en verwarmingssector start deze maand met de productie van voorgeïsoleerde buizen. Hiervoor wordt 10 miljoen geïnvesteerd in een nieuwe isolatielijn, die de bekende Henco-meerlagenbuis van isolatie voorziet.

Met de investering gaat Henco de buizen zelf van isolatieschuim voorzien in plaats van dit over te laten aan (buitenlandse) partners. Daarmee is het de eerste producent in West-Europa dat de productie van dit type buizen volledig in eigen beheer heeft.

Efficiëntie en duurzaamheid

Efficiëntie en duurzaamheid krijgen hiermee een flinke boost, zegt CEO Wim Verhoeven. ‘We halen de productie van A tot Z in huis, waar vroeger voor elke vrachtwagenrit naar onze partners, twee of drie retourritten nodig waren. Die transportbesparing zorgt voor meer dan 1000 vrachtwagens die we jaarlijks van de weg halen. Dat resulteert in een reductie van 750 ton CO₂.’

Energiebesparen

Dit jaar installeerde Henco ook al 2000 zonnepanelen op de daken van de productie, waarmee de richting naar een duurzamere productie werd ingezet. En dankzij het nieuwe innovatieve proces dat isolatiewaarde verbetert kunnen klanten flink besparen op energieverliezen in zowel verwarmings- als koelinstallaties. Ook positief voor klanten is dat de producent de kwaliteit nu beter in eigen hand kan houden en de doorlooptijd van bestelling tot levering flink kan inkorten.

Voordelen voor de doelgroep

‘Onze eindklant voor de Henco-buizen zijn de verwarming- en sanitair-installateurs, die producten via de groothandel inkopen’, geeft Verhoeven aan. ‘Voor die doelgroep is het belangrijk dat zij terechtkunnen bij een betrouwbare leverancier die kort op de bal kan spelen voor de juiste kleuren, diktes en lengtes. Zo kunnen zij optimaal hun werk plannen en afval verminderen.’