EW07 omslag 600
5 februari 2024

Holland Water verbreedt portfolio met overname branchegenoot Ulfima

Holland Water

Holland Water neemt branchegenoot Ulfima over. Ulfima ontwikkelt, levert en beheert fysische beheerssystemen op basis van ultrafiltratie-technologie. De acquisitie betekent een verdere verrijking van Holland Water’s brede portfolio aan gecertificeerde legionellabeheersdiensten en -technieken.

Holland Water helpt gebouwbeheerders met technologie-gedreven waterbeheeroplossingen die naadloos aansluiten op de specifieke gebouwsituatie. Soms is koper- en zilverionisatie de meest geschikte watertechnologie. Soms een poortwachter op basis van ultraviolet licht. En soms ultrafiltratie. Met de acquisitie van Ulfima en daarmee de toevoeging van ultrafiltratie als extra oplossing heeft het bedrijf nu alles in huis om voor iedere klant de optimale beheeroplossing samen te stellen.

One stop shop

Holland Water staat voor modern drinkwaterbeheer waarbij de gebouweigenaar – naast naleving van wet- en regelgeving – kan rekenen op een doordachte balans tussen waterveiligheid, duurzaamheid en kostenefficiëntie. Dat vereist volgens Rogier van den Brink, CEO van Holland Water, zorgvuldige afstemming tussen de verschillende legionellabeheersactiviteiten. ‘Ons doel is alle beheersdiensten en -technieken onder één dak te brengen. Ultrafiltratie is een uitstekende preventietechniek die niet mag ontbreken in ons portfolio. De uitbouw van Holland Water’s one stop shop beantwoordt de urgente marktvraag naar gestroomlijnde oplossingen voor duurzaam drinkwaterbeheer.’

Ultrafiltratie

De hoogwaardige ultrafiltratie-techniek wordt toegepast als slimme en duurzame beheermethode voor drinkwaterinstallaties, in het bijzonder ter preventie van schadelijke legionellabacteriën. Na installatie van de gereguleerde techniek kunnen thermisch beheer en andere verspillende beheersactiviteiten zoals spoelen en chemisch reinigen tot een minimum worden beperkt.