EW06 Omslag 600
31 mei 2024

Installateur Schimmel uit Barneveld wint Gouden Giraffe

Kennisdeling over de energietransitie werkt

Energie Theater (1)Foto: Jordi Wallenburg

Het Energie Theater is de verrassende winnaar van een Gouden Giraffe. Het is een juryprijs die wordt toegekend door professionals in de evenementenwereld en meestal terechtkomt bij grote eventbureau’s die grote evenementen organiseren voor grote opdrachtgevers. Het Energie Theater daarentegen is een kleinschalig theatercollege over de energietransitie, waarbij particulieren door installatietechnici worden voorgelicht hoe je je woning op de juiste manier kunt verduurzamen.

Het theaterspektakel is een initiatief van installateur Schimmel Techniek uit Barneveld. Eigenaar Patrick Schimmel besloot het lokale theater te boeken voor een avondvullend theatercollege met experts uit de techniek, en haalde experts en specialisten uit zijn netwerk om een show te organiseren. De jury van de prijs roemt de verfrissende, objectieve en creatieve wijze van kennis delen.

Keukentafelgesprek in het theater

Tijdens het theaterstuk voeren de “acteurs” een 1:1 keukentafelgesprek dat veel installateurs dagelijks voeren. Met de technisch experts Dennis van der Meij en Henry Lootens presenteert eigenaar Patrick Schimmel tijdens het theatercollege de verschillende facetten rondom het verduurzamen van een woning. Zo wordt het maken van een gedegen plan uitgelegd. Het feitelijk isoleren, ventileren en verduurzamen van de woning passeert de revue, maar ook de mogelijkheden en onmogelijkheden rondom zonnepanelen en energieopslag. Technisch complexe zaken, zoals netcongestie, salderen en warmtepomp-rendementen, worden voor consumenten hapklaar, eenvoudig en met treffende voorbeelden uitgelegd.

Experts delen kennis

‘Kennisdelen staat voorop’, zegt Patrick Schimmel die verrast en vereerd is met de waardering en belangstelling vanuit landelijke professionele eventbedrijven. ‘Dit sterkt ons in het geloof dat goede, laagdrempelige en onafhankelijke kennisdeling over de energietransitie werkt.’ Belangrijk onderdeel van de voorstelling is de interactiviteit: de bezoekers aan het college kunnen bijna een uur lang vragen stellen en discussies voeren met de experts mede-bezoekers. De avond wordt gepresenteerd en begeleid door klantbelevingsexpert Frans Reichardt en Installatie.nl-hoofdredacteur Eddy Buiting.

video-energietheater

Meer theatercolleges

Op donderdag 21 november staat de volgende editie van het Energie Theater gepland, wederom in het Schaffelaar Theater. Voor meer informatie en kaartverkoop kun je terecht op www.energietheater.nl

 

Bekijk hier de video