EW07 omslag 600
21 maart 2023

Installatiefestival NXT GEN laat zien hoe leuk techniek is

12 en 13 mei 2023

Installatiefestival-NXT-GEN-web2

Installateurs weten het al: Techniek is niet ingewikkeld, niet saai en ook niet alleen voor jongens. Tijd om dat ook te laten ervaren door je partner, kinderen of andere bekenden, vindt Wasco. In samenwerking met 60 fabrikanten laat de groothandel tijdens het eerste installatiefestival NXT GEN zien hoe leuk techniek écht is.

Xander Hagens, commercieel directeur van Wasco, legt uit hoe de groothandel op het idee kwam voor dit unieke installatiefestival. ‘Wij dachten: een traditionele vakbeurs is leuk, maar het is ook heel standaard. We wilden het graag eens anders doen. Gelukkig dachten onze leveranciers er net zo over. Iedereen kwam met verrassende ideeën. Samen zetten we nu het allereerste installatiefestival van Nederland neer.’

Fiets een warme douche bij elkaar

NXT GEN is géén vakbeurs. Bezoekers gaan níet van stand naar stand. Integendeel! Iedereen gaat lekker zelf aan de slag. Fiets een warme douche bij elkaar, race met een zelfgebouwde mini-raceauto of speel Twister op een klimwand. En is het tijd voor pauze? Zelfs dat is een belevenis, in de skybar geniet je op 50 meter hoogte van een verfrissend drankje.

NEXT GEN is een experience

‘Je kunt echt leuke dingen doen op NXT GEN’, vertelt Hagens. ‘Techniek is geweldig, installateurs weten dat al. En de rest van de familie snapt dat na een bezoekje ook, zeker weten. NXT GEN is echt een experience. Een dagje festivallen en tegelijkertijd kennismaken met techniek.’

Online aanmelden

Installatiefestival NXT GEN is op 12 en 13 mei op het evenemententerrein van Papendal in Arnhem. Tickets en parkeren zijn helemaal gratis. Meld je online aan en je krijgt een mail met alle informatie over bijvoorbeeld activiteiten, parkeren, openingstijden en meer.