EW07 omslag 600
8 maart 2023

Joost Möller verruilt voorzittershamer voor waterpomptang

Tilburgse ex-wethouder gaat in de regio warmtepompen installeren

Joost Möller (r) en Coen OostelboschOud-wethouder Joost Möller (rechts) ging op stage bij Coen Oostelbos en heeft inmiddels zijn eigen installatiebedrijf.

Het is een opmerkelijk kantelpunt in het leven van Joost Möller, oud-wethouder van Tilburg. Ruim na zijn vijftigste verjaardag gooide hij het roer helemaal om. Met zijn bedrijf Warmtepomp013 gaat hij een praktische bijdrage te leveren aan de energietransitie.

Zes jaar lang was Joost Möller wethouder en locoburgemeester van Tilburg. Daarvóór verdiende hij vele jaren een mooie boterham als directeur-eigenaar van een uitzendbureau met vestigingen in Breda, Tilburg en Den Hout. Na zijn baan als wethouder ging hij in 2014 aan de slag als adviseur in de vastgoedontwikkeling, werkzaamheden die inmiddels helemaal op de achtergrond zijn geraakt. Want Möller zit nu midden in het installatievak.

Belangrijker zaken dan geld verdienen

In de maart-editie van vakblad E&W vertelt Möller dat er geen financiële drijfveer zit achter zijn besluit om als installateur aan de slag te gaan. 'Als dat zo was, had ik misschien wel iets anders moeten kiezen. Er zijn echt wel belangrijkere zaken dan veel geld verdienen. Ik heb wat problemen gehad met mijn gezondheid, waarna ik besloot alleen nog dingen op te pakken die ik echt leuk vind. Klussen vond ik altijd al leuk en ik ontdekte dat ik me goed voelde als ik met mijn handen kon werken.'

Gelukkige zij-instromer

Lees hier het verhaal van Joost Möller. Over zijn ommezwaai, zijn zoektocht naar monteurs en de verbazing die hem als oud-wethouder nog vaak ten deel valt als mensen hem herkennen.