Omslag_EW05 600
30 september 2021

Kasdekpaneel van VDH Solar wint innovation award Solar Solutions

best innovation award Solar Solutions _70a1249innovation-solar-webLinks Robin Quax (TKI) en rechts Christian Sparborth( Solar365)

VDH Solar wint dit jaar de Best Innovation Award van Solar Solutions met het kasdekpaneel dat het bedrijf ontwikkelde voor met name agrarische kassen.

Het nieuwe kasdek zonnepaneel kan direct worden geplaatst in systemen met standaardmaten in het kasdek). Voor afwijkende maten kan de leverancier van PV en randaccesoires het paneel op maat aanpassen. Het paneel is verkrijgbaar in elk gewenst formaat en is niet zwaarder dan een normale ruit. Extra voordeel is dat het frame van het paneel de roede van de kas versterkt. En omdat het paneel 30 mm hoger ligt dan de goot, heeft vuil minder kans zich op te hopen onderaan het paneel.

Onontgonnen marktsegement

Volgens de jury boort VDH Solar met het nieuwe zonnepaneel een marktsegment aan (kassensector) dat tot op heden onontgonnen terrein was. Met meer dan 10.000 hectare kassen in Nederland, is de potentie voor het nieuwe paneel ontzettend groot.

Op nummer twee eindigde GPC Europe dankzij hun slimme sturing GPControl. De derde plek is behaald door Aerocompact, met hun montagesysteem voor zonnepanelen op sandwichdaken.

De jury van de Best Innovation Award bestond dit jaar uit Robin Quax (TKI Urban Energy), Wilfried van Sark (Universiteit Utrecht) en Edwin van Gastel (Solar Magazine).