EW04 Omslag 600
april 2023 Kennissessie Beveiliging

Kennissessie Beveiliging: Hoe zit het met de cyberweerbaarheid van uw installaties?

29-00

De vakcommissie Beveiliging van Techniek Nederland organiseert de inspirerende kennissessie ‘Hoe zit het met de cyberweerbaarheid van uw installaties?’. De kennissessie wordt gegeven door cyberspecialist Marcel Jutte van Hudson Cybertec en vindt plaats op woensdag 12 april 2023 tijdens het FireSafety & Security Event in de Brabanthallen in Den Bosch. Deelnemers kunnen dus de vakbeurs én de interessante kennissessie (met netwerkborrel) combineren.

Cyberincidenten hebben naast grote gevolgen voor de eigen onderneming, ook een grote impact voor alle ketenpartners. Zorgen dat de cyberweerbaarheid van installaties op orde is, vraagt dan ook om een hechte samenwerking in de gehele keten.

Een goede digitale weerbaarheid is van groot belang. Niet alleen in informatie verwerkende processen, maar ook bij meet- en regelsystemen, zoals gebouwbeheersystemen of bij de aansturing van industriële processen. Deze systemen, Industrial Automation and Control Systems (IACS) bevinden zich in het Operationele Technologie (OT) domein. De verschillen tussen IT en OT komen allemaal aan de orde tijdens de kennissessie. Evenals wat er allemaal op het gebied van nieuwe regelgeving in het kader van netwerk- en informatiebeveiliging aan staat te komen.

Programma 12 april

13.00 – 13.30 uur: inloop

13.30 – 14.30 uur: kennissessie door Marcel Jutte van Hudson Cybertec

14.30 – 17.00 uur: gelegenheid tot bezoek beurs

17.00 uur: netwerkborrel met een hapje en drankje