Omslag_EW05 600
3 mei 2023

Krik je kennis op met “Kleintje Elektrische Laadinfrastructuur”

laadpalen-web

Het nieuwe “Kleintje Elektrische Laadinfrastructuur” van Isso maakt de installatietechnische aspecten van de laadinfrastructuur helder en inzichtelijk. Welke specifieke, elektrotechnische handelingen en voorschriften komen er kijken bij zowel het ontwerp, de uitwerking en de realisatie van dit type installaties.

Met de snelgroeiende elektrificatie van het Nederlandse wagenpark, neemt ook de behoefte aan laadinfrastructuur een grote vlucht. Langs snelwegen, bij bedrijven, in steden en dorpen en ook bij woningen zullen steeds meer laadpalen nodig zijn. Om installateurs praktische kennis aan te bieden voor dit specialistische werk, lanceert Isso het “Kleintje Elektrische Laadinfrastructuur”.

cover kleintje laadpaal

Toekomstige ontwikkelingen

Het Kleintje gaat in op het verschil tussen residentiële en utilitaire toepassingen van laadpalen. Bovendien behandelt de bundel diverse, toekomstige ontwikkelingen die kansen bieden voor de installatiesector en hun opdrachtgevers. Daarbij kan men denken aan Smart Charging, Veiligheid, Mobiliteit Hubs en de Trias Mobilica.
De uitgave bevat niet uitsluitend praktijkrichtlijnen, maar ook achtergrondinformatie en kengetallen. Zo leest men bijvoorbeeld ook hoe je van kWh naar kilometers kunt omrekenen en andersom. Naast technische kennis, richtlijnen en wet- en regelgeving bevat het naslagwerk ook informatie over de verschillende locaties waar we deze laadpunten kunnen tegenkomen.

Het ISSO Kleintje Elektrische Laadinfrastructuur is beschikbaar op kennisplatform ISSO Open